Közélet

Több mint száz személyiség vállalt szolidaritást az újságírókkal

Pozsony | Több mint száz, különféle polgári társulásokban és civil szervezetekben tevékenykedő személyiség biztosította támogatásáról az újságírókat „2018 februárjának nehéz napjaiban”. Egyben részvétet nyilvánítottak Jána Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője, Martina Kušnírová hozzátartozóinak, barátainak és kollégáinak.
TASR

2018. február 28. 11:50

- TASR-felvétel

A „Veletek vagyunk” (Sme s Vami) kezdeményezés aláírói szolidaritást vállalnak a „becsületes újságírókkal és a szabad médiával”. „A korrupció és a kliensrendszer elleni, valamint a jogállamért folytatott küzdelem mindannyiunk közös küzdelme” – áll a kezdeményezésről tájékoztató szerdai sajtóközleményben.

Az aláírók felszólították az illetékeseket, hogy objektív nyomozást folytassanak az újságíró meggyilkolásának ügyében. Egyben minden politikust és politikai tényezőt arra figyelmeztetnek, hogy hagyjanak fel az újságírók és a média elleni verbális támadásokkal, a becsmérléssel és a független média jelentőségének megkérdőjelezésével.

A kezdeményezést eddig 102 személyiség írta alá, többek között Marcel Zajac, a civil szervezetekért felelős kormánytanács alelnöke, illetve a tanács több tagja, továbbá Petőcz Kálmán, a kormány emberi jogi, kisebbségi és nemi egyenlőségi tanácsának alelnöke is.

2018. február 28. 08:26

Megjelent Kuciak utolsó, befejezetlen cikke: az olasz maffia és a smeresek kapcsolatáról szól
Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Forróság lesz a hétvégén

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

VIDEÓ: turistákat üldöz egy dühös elefánt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?