Közélet

Több mint száz személyiség vállalt szolidaritást az újságírókkal

Pozsony | Több mint száz, különféle polgári társulásokban és civil szervezetekben tevékenykedő személyiség biztosította támogatásáról az újságírókat „2018 februárjának nehéz napjaiban”. Egyben részvétet nyilvánítottak Jána Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője, Martina Kušnírová hozzátartozóinak, barátainak és kollégáinak.
TASR

2018. február 28. 11:50

Kuciak
- TASR-felvétel

A „Veletek vagyunk” (Sme s Vami) kezdeményezés aláírói szolidaritást vállalnak a „becsületes újságírókkal és a szabad médiával”. „A korrupció és a kliensrendszer elleni, valamint a jogállamért folytatott küzdelem mindannyiunk közös küzdelme” – áll a kezdeményezésről tájékoztató szerdai sajtóközleményben.

Az aláírók felszólították az illetékeseket, hogy objektív nyomozást folytassanak az újságíró meggyilkolásának ügyében. Egyben minden politikust és politikai tényezőt arra figyelmeztetnek, hogy hagyjanak fel az újságírók és a média elleni verbális támadásokkal, a becsmérléssel és a független média jelentőségének megkérdőjelezésével.

A kezdeményezést eddig 102 személyiség írta alá, többek között Marcel Zajac, a civil szervezetekért felelős kormánytanács alelnöke, illetve a tanács több tagja, továbbá Petőcz Kálmán, a kormány emberi jogi, kisebbségi és nemi egyenlőségi tanácsának alelnöke is.

Megjelent Kuciak utolsó, befejezetlen cikke: az olasz maffia és a smeresek kapcsolatáról szól

2018. február 28. 08:26

Megjelent Kuciak utolsó, befejezetlen cikke: az olasz maffia és a smeresek kapcsolatáról szól
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Itthon is biztosítsuk magunkat!

Itthon is biztosítsuk magunkat!

időjárás borús

Vasárnap jelentősen visszaesik a hőmérséklet

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.