Közélet

Tájékoztassuk az egészségbiztosítónkat!

Pozsony | Holnapig van még idejük az embereknek arra, hogy bejelentsék a tavaly bekövetkezett esetleges adatváltozásokat az egészségbiztosítójukban. A biztosítók ugyanis június végén kezdik meg a 2012-es járulékelszámolás kiszámítását. Ha például tavaly munkahelyet változtatott vagy elkezdett vállalkozni, és ezt nem jelentette be a biztosítóban, akkor az adott időszakra magasabb járulékot számít fel a biztosító.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2013. május 30. 20:28

„Ez a járulék a 2010- es átlagkereset 14%-a, vagyis 107,66 euró, miközben az egyéni vállalkozók esetében csak 47,58 euró volt tavaly a kötelező járulék” – magyarázta Petra Balážová, az Általános Egészségbiztosító szóvivője.
 
A biztosítottaknak nem szabad megfeledkezniük a lakcím- változásról, és az új bankszámla számukat is be kell jelenteniük. Az egészségbiztosítóknak szeptember végéig kell elküldeniük a járulékelszámolás eredményét az ügyfeleiknek. „Ha rossz a cím, a biztosított nem kapja meg az elszámolást, nem tudja azt befizetni, ha pedig a biztosító végrehajtóval lesz kénytelen behajtani az elmaradt összeget, az tovább növeli az ügyfél költségeit” – figyelmeztet Judita Smatanová, az Union Egészségbiztosító szóvivője. A járulékelszámolást tavaly óta nem a biztosított, hanem a biztosítója készíti el. (lpj, SITA)
 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.