Közélet

Sólymos: a kisebbségi pártok képviselőinek együtt kell működniük

Sólymos László, a Híd alelnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy a kisebbségi pártok valóban lemondjanak kulcsszerepükről, mégpedig a kisebbségek képviseletéről.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. július 11. 10:00

Sólymos László - Somogyi Tibor felvétele

„Minden civilizált országban az egyes kisebbségek és régiók képviselői a politikai színtéren a lehető legerősebb képviseletre törekesznek. A legrosszabb, ami a kisebbségekkel megtörténhet, hogy gyengül a szavazatuk és ezáltal a magyarok, ruszinok, romák és a többi kisebbség az érdeklődés perifériájára szorul. Ezért meg vagyok győződve arról, hogy elengedhetetlen a koalíciós együttműködés“

– jelentette ki Sólymos László a topky.sk portálon megjelent cikkben.

A miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter szerint jelenleg a társadalomban érzékelhető az igény az azonos célt követő pártok közötti együttműködés iránt, és még ennél is nagyobb szükség van azon pártok együttműködésére, melyek génjeibe bele van kódolva a nemzetiségileg vegyes régiók képviselete.

„Meg kell próbálnunk egy őszinte ajánlatot tenni az MKP-nak a koalíciós együttműködésre, amely a Szlovákiában élő kisebbségek érdekeit védő pártok összefogásának, és egyben egy erős parlamenti képviseletnek is az alapja lehetne. A koalíciós együttműködésnek azonban az őszinteség mellett a kölcsönös bizalomra, az egyértelmű szabályokra és a tisztességes kommunikációra kell épülnie, és célkitűzéseinek érthetőnek kell lenniük a kisebbségek számára“

– tette hozzá Sólymos.

A kisebbségeket képviselő két legerősebb párt, a HÍD és az MKP a közelmúltban jelezte, készek tárgyalóasztalhoz ülni, hogy az esetleges választási együttműködésről egyeztessenek. Sólymos László ezeket a tárgyalásokat több mint fontosnak tartja és szerinte egy dolgra mindenképpen rámutatnak. Hogy a kisebbségek jelenlegi képviselői képesek-e áthidalni kölcsönös nézeteltéréseiket és figyelmüket azokra irányítani, akiknek jogait már évek óta képviselik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az első Hold-misszió 50. évfordulója

Összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással az első Holdra szállás 50. évfordulóján feljuttatott űrkabin

Úszódöntőket nézhetünk a tv-ben

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

Legfrissebb galériák
Olvasta már?