Közélet

Saková rendőri osztályokat hoz létre a környezetvédelmi jellegű bűnözés ellen

Pozsony | Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány környezetvédelmi bűncselekményekkel foglalkozó rendőri osztályokat akar létrehozni. Ezek nemcsak a gazdák ügyeivel foglalkoznának, hanem a földdel, levegővel, vízzel és a hulladékgazdálkodással kapcsolatos problémákkal is. Saková ezt a szerdai kormányülés után közölte.
TASR

2019. február 20. 19:00

Denisa Saková - TASR-felvétel

„Ez nemcsak a gazdák földdel és vízzel kapcsolatos problémáiról szól, hanem az illegális szemétlerakók problémájáról is. Ezek olyan dolgok, amelyek nemcsak a mi generációnknak, hanem a gyermekeink generációjának is problémát fognak okozni, ezért már most el kell kezdenünk foglalkozni ezekkel. Megyei szinten olyan rendőri osztályokat hozunk létre, amelyek kifejezetten a környezetvédelmi jellegű kihágásokkal és bűncselekményekkel foglalkoznak majd” – mondta Saková azt is hozzátéve, hogy körülbelül száz ember fog dolgozni ennek a feladatnak az ellátásán. Ez a szám azonban szerinte még változhat.

„Megpróbálunk hatékonyan fellépni a környezetvédelmi jellegű bűncselekmények elkövetői ellen” – jelentette ki Saková. Egyúttal arra emlékeztetett, hogy a belügyi tárca már régóta foglalkozik ilyen jellegű bűncselekményekkel. „Akár kihágásról, akár bűncselekményről van szó, nekünk már megvannak a nyomozóink. Nem arról van szó, hogy a környezetvédelmi jellegű bűncselekményekkel eddig nem foglalkoztunk volna, hanem hogy erre nagyobb hangsúlyt akarunk fektetni” – jegyezte meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Frissítve

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Donald Tusk lehetségesnek nevezte a brexit rövid távú halasztását

Legfrissebb galériák
Olvasta már?