Közélet

Rendőrség: A lakosságtól kérdezik, hogy hol kellene mérniük

SITA

2015. február 27. 16:33

Pozsony | A rendőrség a lakosságot is bevonná a munkájába – a polgároknak lehetősége nyílik javaslatot tenni, hogy mely szakaszon lenne érdemes ellenőrzéseket tartaniuk.

Gyorsasági maraton fedőnevű akciót tervez a rendőrség április közepén. Az akció lényege, hogy a lakosság bevonásával azokon a helyeken ellenőrizzék a gyorshajtókat, amelyeket a lakosok fokozottan veszélyesnek tartanak, illetve ahol gyakori a sebességtúllépés – s ennek ellenére ritkán történik arrafelé ellenőrzés. „Elérhetővé szeretnénk tenni a lakosságnak, hogy bekapcsolódjon ebbe az akcióba. A rendőrség weboldalának (www.minv.sk) segítségével lehetőségük nyílik arra, hogy olyan helyeket jelöljenek meg, amelyek veszélyesek, illetve a sofőrök tekintet nélkül túllépik a megengedett sebességet.” – mondta pénteken Ľubomír Ábel rendőrfőkapitány-helyettes.

A rendőrség szerint a rendelkezésre álló 245 radar segítségével a 24 órás akció keretén belül akár 1000 helyszínen is ellenőrzésre kerülhet sor. Megelőző akcióról lévén szó, településen csak abban az esetben várható bírság, ha valaki 20 km/órás sebességgel túllépi a megengedettet. Ugyanígy elnézőek lesznek a településen kívül sebességtúllépéssel is – itt szóbeli figyelmeztetésben részesül még az is, aki „csak” 30 km/órával lépi túl az előírtat, ezen felül azonban már pénzbírságra számíthatnak a száguldozók.

Önnek ajánljuk