Közélet

Pataky Károly: „Elégedett vagyok az eredménnyel”

Királyhelmec | A szombati megyei választásokon a tizenegy induló között egyedüli magyarként Pataky Károly, a Híd Kassa megyeelnökjelölte a 3. helyen végzett. Királyhelmec polgármestere öt párttársával együtt bejutott a megyei önkormányzatba is.
Leczo Zoltán

2017. november 6. 12:48

* Ilyen eredményre számított? 
 
Amikor hónapokkal ezelőtt elkezdtük a kampányt, azt mondtuk, ha a novemberi voksoláskor megduplázzuk a megyei önkormányzatban a képviselőink számát, és én elnökjelöltként a három első között végzek, már elégedettek lehetünk. Mindkét célt sikerült elérnünk. Az eddigi három helyett a Hídnak hat képviselője lesz a testületben. Az, hogy a hat képviselőnk közül öt királyhelmeci, a bodrogközi magyarság erejét is mutatja, pedig ezt a választás előtt némelyek megpróbáltak kétségbe vonni. A siker egyébként a célirányos, hatékony és átgondolt kampányunknak is köszönhető, meg persze annak, hogy jelölttársaim és én a megye különböző járásaiban, számtalan településen találkoztunk személyesen a választókkal. Az elmúlt hónapokban 88 ilyen rendezvényen vettem részt. 
 
* Nem csalódott, hogy a megyeelnöki posztot nem sikerült elnyernie? 
 
Egyáltalán nem. Ahhoz, hogy ennél is jobb eredményt érjek el, az kellett volna, hogy a magyarlakta településeken jóval nagyobb legyen a részvétel, és a szlovákok közül is többen elhiggyék, elnökként egy magyar ember is hasznára lehet a megyének. Közel 15 ezer szavazatot kaptam. Ez azért is komoly eredmény, mert amikor csak egyetlen magyar párt volt Szlovákiában, Kassa megyében 12 ezer szavazatnál többet magyar jelölt még akkor sem tudott szerezni. Az pedig, hogy a megyei önkormányzatnak a Tőketerebesi járás legtöbb szavazatot szerzett indulójaként, és a megye második legtöbb voksot begyűjtő jelöltjeként lettem tagja, szintén elégedettséggel tölt el. Ezért az eredményért elsősorban a magyar szavazóknak tartozom köszönettel, akik láthatóan pártszimpátiától függetlenül támogattak engem, illetve az eredmények azt mutatják, a szlovákok közül is sokan rám szavaztak, és megtiszteltek bizalmukkal. Nekik is köszönet jár ezért. 
 
* Mi a véleménye a megye új elnökéről, Rastislav Trnkáról? 
 
Gratulálok a győzelméhez, és örülök, hogy egy fiatal, tettre kész ember kerül a megye élére. Remélem, az itt élő magyarságot a súlyának megfelelően fogja kezelni, és bízom a jó együttműködésben. Gondolom, az számára is nyilvánvaló, hogy az elnökjelöltként megszerzett 14 843 szavazatom nem az ő voksai közül hiányzott… 
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
bevásárlás

A járványt a pénztárcánkon is érezzük

Pellegrini

Pellegrini felszólította Gröhlinget, hogy viselkedjen „férfiként”

DAC női kézilabda

Az első hatba kerülés a célja a DAC női kézilabdacsapatának

koronavírus

A legtöbb esetben Csehországból hozták be a vírust Szlovákiába

Ľuboš Blaha

Holokauszttagadással gyanúsítja a NAKA Blahát

has hasfájás emésztés iluusztráció

Fáradtság, hasfájás, sárga bőr...

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.