Közélet

Német nyomozók jönnek kihallgatni a vietnámi emberrablási ügy tanúit

Pozsony | Német nyomozók látogatnak kedden (2. 12.) Szlovákiába a Trinh Xuan Thanh vietnámi vállalkozó Berlinből való elrablásával összefüggésben tervezett tanúkihallgatások miatt. Ezt az információt a Pozsonyi Kerületi Ügyészség erősítette meg a TASR hírügynökségnek hétfőn.
TASR

2019. február 11. 12:55

Trinh Xuan Thanh - TASR-felvétel

Matej Izakovič, a Pozsonyi Kerületi Ügyészség szóvivője tájékoztatása szerint 2019. február 12. és 14. között 14 tanú kihallgatására fog sor kerülni, melyeken a pozsonyi kerületi ügyész jóváhagyásával két magas beosztású, német felügyelő is részt vesz majd.

Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a nemzetközi jogi segítségnyújtás keretében Szlovákiában a büntetőeljárás további eljárási aktusait tervezik végrehajtani. „Tekintettel arra, hogy a nyomozás a Német Szövetségi Köztársaságban folyik, a tervezett eljárással kapcsolatban nem adhatunk bővebb tájékoztatást, az érintett német szerveket ajánlott megszólítani” – tette hozzá a szóvivő.

 

2019. február 9. 10:33

Mi fenyegeti Merkelt, és mi Szlovákiát?

Trinh Xuan Thanh vietnámi vállalkozót és az ottani kommunista párt egyik tisztviselőjét 2017 júliusában hurcolhatták Berlinből Vietnámba. Az illető politikai menedékjogért folyamodott Németországban, és hatósági védettséget élvezett. A német hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy Vietnám megsértette-e a nemzetközi jogot. Az emberrablás szlovák szálával is foglalkoznak, beleértve a szlovák kormánygép lehetséges felhasználását is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?