Közélet
- TASR-felvétel

Nagy erőkkel folytatják a nyomozást Kuciak meggyilkolásának ügyében

TASR

2018. március 20. 19:50

Pozsony | Nagy erőkkel folytatják a Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolásával kapcsolatos nyomozást. Ezt kedden közölte a TASR-rel Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője.

„Az az elsődleges, hogy megtaláljuk és biztosítsuk azokat a bizonyítékokat, amelyek az ügy megoldását segítik, illetve hogy az elkövetőt megbüntessük. A nyomozás jelenlegi állása nem engedi a nyomozást végző szervek számára, hogy bemutassák az ismert tényeket, mint amilyen a halál időpontja, az áldozatokra leadott lövések száma stb. Semmilyen részletet nem árulunk el, hogy elkerüljük az eset felderítésének esetleges megnehezítését vagy ellehetetlenítését” – közölte a szóvivő.

Hozzátette: A nyomozás állásától függően, amint lehet, tájékoztatják a sajtót azokról az információkról, amelyek nem fogják hátráltatni a későbbi nyomozást.
 

2018. március 20. 17:54

Pozsonyban kiállítás nyílik Ján Kuciak újságírói tevékenységéről

Jaromír Čižnár főügyész hétfőn (március 19.) bejelentette, hogy az olasz igazságügyi szervekkel való intenzív egyeztetés után javaslatot küldött nekik egy az újságíró-gyilkosságot vizsgáló közös nyomozócsoport kialakítására. A javaslatot pénteken (március 16.) küldték el az Eurojuston keresztül. Erről hétfőn tájékoztatta a TASR-t Andrea Predajňová, a Főügyészség (GP) szóvivője.

A közös nyomozócsoport kialakítását Čižnár a leköszönő igazságügyi miniszterrel, Lucia Žitňanskával (Most-Híd) is megbeszélte. A közös nyomozócsoport kialakítása és az erről szóló egyezmény aláírása időigényes folyamat, amely több hetet vagy hónapot is igénybe vehet.

Önnek ajánljuk