Közélet

Menyhárt: tárgyalunk majd a Híddal is

Nem mond nemet az MKP a Hídnak, ám előtte megnézni, milyen a helyzet a régiókban. Menyhárt a szlovák jobboldallal is tárgyalna.Nem mond nemet az MKP a Hídnak, ám előtte megnézni, milyen a helyzet a régiókban. Menyhárt a szlovák jobboldallal is tárgyalna.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. július 3. 15:13

A Magyar Közösség Pártja kész tárgyalásokat folytatni a Híddal – jelentette ki Menyhárt József, a párt egy hónapja megválasztott új elnöke. Hogy mikor, arra még nem tudott választ adni.

„Elhamarkodott lenne tárgyalóasztalhoz ülni bármelyik párttal vagy civil szervezettel azelőtt, hogy feltérképeztük volna a problémákat és a szükségleteket a terepen” – nyilatkozta Menyhárt a TASR állami hírügynökségnek. Szerinte a terepmunka után sor került a tárgyalásokra is.

Az MKP áprilisban jelezte, találkozni kíván a parlamenti és parlamenten kívüli ellenzéki pártokkal. A Híd még korábban, a parlamenti választások után hívta tárgyalásra az MKP-t. A tisztújítás előtt álló párt viszont elhalasztotta a találkozót, miután kiderült, hogy a számukra elfogadhatatlan SNS-szel és Smerrel kívánnak Bugárék koalícióra lépni. A hidas meghívó így az új pártvezetés asztalán landolt.

„Elképzeléseink szerint széles körű együttműködésre van szükség egyrészt azon pártok, és ide sorolható a Híd is, másrészt azon civil és önkormányzati szervek között, amelyek előremozdíthatják a magyar kisebbség helyzetét Szlovákiában” – jelezte Menyhárt József, akit június 11-én választott pártelnökké az MKP közgyűlése.

Az első Bugár–Menyhárt találkozóra a Gombaszögi Nyári Táborban, Új Szó Stúdióban kerülhetett volna sor, ám Bugár Béla Híd-elnök nem fogadta el a meghívást. „Miről vitázhatnánk, ha nem tisztázzuk a helyzetet, akár mondjuk a megyei választások kapcsán?” – mondta lapunknak adott interjújában Bugár

Nem mond nemet az MKP a Hídnak, ám előtte megnézni, milyen a helyzet a régiókban. Menyhárt a szlovák jobboldallal is tárgyalna.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
A Szövetség megalakulását március 23-án jelentette be az MKP, a Híd és az Összefogás vezetője. (Somogyi Tibor felvétele)

AKO-felmérés: a Szövetség szavazói közül is többen két nemzetiséget jelöltek

Eduard Heger
Frissítve

Szlovákia három orosz diplomatát utasít ki az országból

RegioJet k

A RegioJet vonatokat indít Rijekába, Splitbe és Zágrábba is

tornádó

Tornádó csaphatott le Kassa mellett

Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy férfi, a NAKA vizsgálja az ügyet

Meg akarta vesztegetni a rendőröket egy férfi, a NAKA vizsgálja az ügyet

Vlagyimir Putyin

Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.