Közélet

Megnő a gyanúsítottak és az elítéltek munkadíja

Pozsony | Január elsejétől emelkedik a gyanúsítottak és elítéltek munkadíja, a kormány ugyanis elfogadta Gál Gábor igazságügy-miniszter (Híd) javaslatát.
TASR

2018. december 19. 14:36

A felvétel illusztráció

„Azoknak a gyanúsítottaknak és elítélteknek, akik valamilyen munkát végeznek, az indexálási mechanizmus értelmében 1,08-as szorzóval növekedik a bértarifája" – áll a rendeletben.

A rendelet miatt 799 885 euróval növekednek az állami kiadások, a közigazgatások költségvetésére azonban várhatóan pozitív hatással lesz a változás. Nagyobb összeg fog megtérülni az elítélt börtönbüntetésének a költségeiből, a Szociális Biztosítótól, az egészségügyi biztosítótól, mivel magasabb bért fognak kapni a szóban forgó személyek. Emellett növekedni fog az általános forgalmi adó azoknak a gyanúsítottaknak és elítélteknek az esetében, akiknek a béréből bizonyos részt tartásdíjként számolnak el. Ez értelemszerűen a tartásdíjat megkapó háztartásokra is kedvező hatással lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kizárhatja a Fideszt az Európai Néppárt

A politológus szerint Bugár nem fog visszalépni

Éjfélig váratta a pozsonyi közénséget Nicki Minaj, majd közölte: a koncert elmarad

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Legfrissebb galériák
Olvasta már?