Közélet

Magyar elnökjelölt Kassán

Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere lesz a Híd megyefőnökjelöltje Kassa megyében. Az MKP egyelőre nem adott egyértelmű választ, hogy támogatná-e az eddigi egyetlen magyar elnökjelöltet. Egyre valószínűtlenebbnek tűnik az is, hogy a két párt közös listát állítson.
Ibos Emese

2017. július 14. 09:03

Pataky Károly a Híd alapító tagja, az országos tanács és a kerületi elnökség tagja, a tőketerebesi járási szervezet elnöke. A legutóbbi megyei választásokon pár szavazattal maradt le a képviselői mandátumról. „Igaz, hogy a legkeletibb régióban élők problémáit ismerem a legjobban, de ezek a kis falvak jelentősen hozzájárulnak a megye arculatához. Ahhoz, hogy a megye jól működjön, fontos, hogy ez a régió se legyen elhanyagolva” – állítja a polgármester. Esetleges sikeréhez az MKP támogatása nagyban hozzájárulna. A Híd több hete egyeztet az MKP-val. „Az eddigi tanácskozások eredménytelenül zárultak. Pataky Károly támogatása mellett az MKP-val koalíciós képviselői listát szeretnénk. Egyelőre a násztáncot járjuk” – mondta Jakab Elemér. 

Ennek némiképp ellentmond, hogy az MKP jelöltlistái már nyilvánosak, például a Kassa-környéki járásban teljes listát állított a párt. A Híd viszont Jakab szerint csak akkor hozza nyilvánosságra saját jelöltjeinek névsorát, ha végleg eldől, hogy az MKPval nem tudnak megállapodni. 

Az MKP megerősítette, hogy tárgyal a Híddal Pataky Károly támogatásáról, ugyanakkor nem bízik abban, hogy nyerhet és megyeelnök lehet. „A magyarság szemszögéből nézve ideális lenne a magyar megyeelnök, de sajnos erre nagyon kicsi az esély. A párt kerületi elnöke folyamatosan egyeztet a jelöltekkel arról, hogy melyikük lenne a legmegfelelőbb a megyében élő magyarság érdekeinek érvényesítése, védelme szempontjából. Nem mindegy ugyanis, mi lesz a sorsa az elkövetkező öt évben a magyar kultúrának, az oktatásügynek, a magyarlakta vidékek fejlesztésének a megyében. Abban az esetben, ha az MKP nem indít elnökjelöltet, olyan jelölt mögé kell állnia, aki esélyes a győzelemre, emellett a kisebbségi témákat komolyan veszi, és a lehető legmegbízhatóbban és leghatékonyabban tudja kezelni” – áll az MKP állásfoglalásában. A párt kerületi tanácsa a közeljövőben dönt ezekről a kérdésekről. Jakab Elemér viszont úgy véli, az egykörösre módosított megyeelnökválasztáson van esélye a Híd jelöltjének. Kassa megyében egyébként a Smer és az SNS is saját megyefőnökjelöltet állít. Előbbi Richard Rašit, Kassa főpolgármesterét, utóbbi pedig Jarmila Tkáčovát. Már egy ellenzéki jelölt is van, Rastislav Trnka az SaS, az OĽaNO és a KDH támogatásával száll ringbe.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.