Közélet

Lubyová: a tanároknak nincs idejük tanulni

Pozsony | Martina Lubyová (SNS) oktatási miniszter szerint a diákok számát figyelembe véve van elég tanár az országban, azonban nincs idejük arra, hogy saját magukat fejlesszék.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. július 3. 07:00

Az oktatási tárca vezetője úgy véli, hogy a tanárok manapság nagyon keveset kommunikálnak egymással, így nem is cserélnek tapasztalatokat. Ez oda vezet, hogy kevesebb innovatív ötlettel állnak elő a tanítási órákon, pedig ezekre egyre inkább szükség lenne a folyamatos digitális fejlődés következtében. „Az oktatás jövője már nemcsak arról szól, hogy a diákok meg tudjanak jegyezni dolgokat, hanem sokkal összetettebb készségekről és ezek gyakorlati felhasználásáról” – vélekedett Lubyová.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legújabb felmérése szerint a tanárok mindössze 4,5 százaléka érzi úgy, hogy a munkájukat általános társadalmi megbecsülés övezi. Az oktatási tárca ezért az OECD-vel együttműködve konferenciát szervezett, melyen több száz tanár vesz majd részt. Az előadások célja, hogy bemutassák a közösségi média hatékony használatát az oktatásban. Lubyová ettől azt reméli, hogy a részt vevő tanárok átadják majd kollégáiknak is az ismereteket, és ezáltal fejlődhet a szlovák oktatás minősége is. (nar, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?