Közélet

Lajčák: Nemsokára megismerjük az USA-val kötendő védelmi megállapodás szövegét

Washington | A napokban megismerhetjük az Egyesült Államokkal kötendő védelmi együttműködési megállapodás szövegét, és remélem, ez véget vet majd az eddigi találgatásoknak és riogatásoknak, nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Miroslav Lajčák (Smer-SD) külügyminiszter csötörtökön (április 4.), washingtoni látogatása végén.
TASR

2019. április 5. 17:18

- TASR-felvétel

A szlovák külügyminiszter ebben az ügyben tárgyalt John Boltonnal, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával és John Sullivan amerikai külügyminiszter-helyettessel is.

„Magyarország éppen ma (csütörtökön) írta alá ezt a szerződést az Egyesült Államokkal, feltételezem, hogy a szöveget néhány napon belül mi is megkapjuk, és az embereink belenézhetnek. Bízom benne, hogy ez véget vet azoknak a kitalációknak és riogatásoknak, melyek szerint veszélybe került Szlovákia szuverenitása. Nem gondolom, hogy a megállapodás aláírásával Magyarország önként lemondott volna a szuverenitásáról, mint ahogy nem veszítette el a szuverenitását az a 18 EU-tagállam sem, amelyek már szintén kötöttek ilyen megállapodást az Egyesült Államokkal. Ahelyett, hogy valamiféle nem létező veszélyekkel riogatnak egyesek, jobb lesz, ha elolvassuk a szöveget. Ha Magyarország aláírt egy ilyen szerződést, mert jónak tartja, akkor nem lehet rossz Szlovákia számára sem” - mondta Lajčák.

A külügyminiszter a NATO megalakulásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szlovák elnökségével kapcsolatos rendezvényeken vett részt Washingtonban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Finnország és Csehország az elődöntőben

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

Miből tartsuk el a gyerekünket?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?