Közélet

Kövér azért nem találkozik a Híd képviselőivel, mert nem a párt stratégiai partner

Budapest | A Fidesz és a magyar kormány stratégiai partnere a Magyar Koalíció Pártja (MKP), ezért nem találkozik Kövér László házelnök pozsonyi útja során a Híd párt képviselőivel - mondta Virág András, Kövér László személyi titkára az MTI megkeresésére szerdán.
MTI

2010. szeptember 29. 19:53

Virág András megjegyezte: nem tud arról, hogy a Híd képviselői kezdeményeztek volna találkozót Kövér Lászlóval.
Az Új Szó szerdán azt írta, Bugár Béla, a Híd elnöke szerint próbálták kezdeményezni a találkozót, de elutasították őket. "Mi hajlandóak vagyunk találkozni vele, de csak partnerként" - nyilatkozta a lapnak Bugár Béla a magyar házelnökre utalva. Hozzátette: "ha nem működnek velünk együtt, nem tudjuk őket tájékoztatni bizonyos kérdésekben".
Az Új Szó szerint nem az áll a háttérben, hogy a Híd nem színtiszta magyar párt: Romániában az RMDSZ-szel sem ápol jó viszonyt a Fidesz, holott abban egyetlen román sincs - emlékeztet a cikk.
Kövér László csütörtökön érkezik kétnapos látogatásra Pozsonyba, délután az MKP székházába látogat, ahol Berényi József pártelnökkel közös sajtótájékoztatót tart, majd pénteken részt vesz a visegrádi országok - Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország - házelnökeinek találkozóján.
A magyar és a szlovák külügyi bizottság ugyancsak csütörtökön tart együttes ülést Pozsonyban, a magyar bizottság delegációjának tagjai az MKP és a Híd képviselőivel is találkoznak.

Önnek ajánljuk

Néhány MKP-s az Összefogásért dolgozik

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Elsőként úszta át négyszer egyfolytában a La Manche-csatornát egy amerikai nő

Az amazóniai erdőirtás jelentősen növeli a térség hőmérsékletét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?