Közélet

Kotlebáék okiratokat hamisítottak a megyei hivatalban

Besztercebánya | A besztercebányai megyei hivatalban meghamisították a portások jelenléti ívekeit, megsértve ezzel a Munka törvénykönyvet - tájékozatatott mai sajtótájékoztatóján Radovan Bránik szélsőségesekkel foglalkozó újságíró.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. október 30. 17:07

Bránik forrásai szerint a hivatalban létezik egy "hivatalos" és egy "reális" jelenléti ív. A 2014 áprilisa és 2016 májusa közötti hivatalos íveket, melyek hamis adatokat tartalmaznak, és melyeket Martin Beluský és Milan Uhrík (mindketten ĽSNS) ennek ellenére aláírtak,  Bránik ma eljuttatja a Főíügyészségnek. Az újságíró szerint az okirat-hamisításról tudnia kellett az emberi erőforrások osztálya vezetőjének, Alena Kováříkovának is. Hogy pontosan ki és milyen módon hamisította a jelenléti íveket, Bránik nem tudta megmondani. 
 
Bránik szerint a hamisításra azért volt szükség, mert az alkalmazottak gyakran a Munka törvénykönyv által előírt keret fölött is dolgoztak, és nem tartották be az előírt kötelező pihenési időt, illetve a túlórakeretet sem.
 
Olyan is előfordult, hogy az alkalmazott a hivatalos dokumentum szerint a munkahelyén tartózkodott, valójában azonban munkaidőben az ĽSNS párt akcióján vett részt, például járőrözött a vonatokon. Eközben gyakran olyan személy végezte a munkáját, aki nem is volt munkaviszonyban a megyei hivatallal.
 
Az újságíró feljelentést tesz okirat-hamisítás, csalás és hivatali jogkörrel való visszaélés ügyében. (SITA, TASR)
Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

A fiatal nem hisz a sajtónak

Valószínűleg Trump lesz az első külföldi állami vendég Japánban, aki találkozik az új császárral

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?