Korčokot támogatja hat parlamenten kívüli párt

Ivan Korčok

Ivan Korčokot támogatja hat parlamenten kívüli párt a szombati második elnökválasztási fordulóban, és arra kérték az embereket, menjenek el szavazni. Korčok megválasztását tartják a garanciának arra, hogy megmarad az ország demokratikus berendezkedése, a jogállamiság, illetve az ország külpolitikai irányultsága. A Demokraták, a Demokratická strana, a Fórum, a Modrí–ES, az ODS – Občianski demokrati Slovenska és a Strana rómskej koalície közös nyilatkozatot adott ki Korčok támogatására.

„Kötelességünknek tartjuk megakadályozni, hogy Fico teljes hatalmat szerezzen, és bevégezze a jogállam lebontását és az ország külpolitikai irányvonalának megváltoztatását” – tették közzé a pártok. Hozzáfűzték, hogy már a parlamenti választás után drámai politikai változások kezdődtek el a bel- és a külpolitikában is, megkezdődött a demokratikus intézményrendszerek működésének aláásása, a polgári társadalom alappilléreinek gyengítése, és e folyamatok mértéke már veszélyezteti az ország szabad és demokratikus berendezkedését. „A gyors leépítése zajlik mindannak, amit még 1989 novemberében szereztünk meg” – szögezi le a közös nyilatkozat.

Jaroslav Naď, a Demokraták elnöke kijelentette, Korčok a jó oldalon áll, és azokat a dolgokat képviseli, amelyek elősegítik Szlovákia további fejlődését. A Demokrata Párt részéről Jozef Rajtár biztosította egyértelmű támogatásáról Korčokot. Simon Zsolt, a Fórum elnöke szerint az elnökválasztás egy újabb esély az országnak, és a szlovákiai magyar kisebbséget is arra kérte, menjen el szavazni és Korčokot támogassa. Felhívását a többi kisebbségnek is címezte. Ľuboš Schwarzbacher, a Modrý elnöke azt hangsúlyozta, minden egyes szavazat számít. Pavel Macko, az ODS elnöke Korčokovu diplomata pályafutását és világos nézeteit emelte ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?