Közélet

Kiskának nem lesz állandó kisebbségi tanácsadója

Héttagú tanácsadói gárdát visz magával a Grassalkovich-palotába Andrej Kiska. Neveket nem árult el, az azonban biztos, hogy a testületben nem lesz olyan szakértő, aki a kisebbségek problémáival foglalkozna.
author
Lajos P. János

2014. május 15. 09:27

„A nemzeti kisebbségek kérdéskörében több emberrel is együtt dolgozom, de közvetlenül a tanácsadói testületnek nem lesz olyan tagja, aki ezzel a területtel foglalkozna - mondta lapunknak Andrej Kiska. - Tanácsadóm azonban biztosan lesz erre a területre is, de külső tanácsadóként fogok együttműködni vele.”

A megválasztott államfő tegnap még nem árulta el a tanácsadói nevét. „A hét emberből kettő még tárgyal jelenlegi munkaadójával, ezért egyelőre még nem végleges a lista” - mondta a Kiska. Az biztosnak tűnik, hogy Martin Bútora volt washingtoni nagykövet és külpolitikai szakértő a tanácsadói között lesz, a sajtóhírek alapján Ján Mazák volt alkotmánybíró is csatlakozik Kiska csapatához. Ő ugyan korábban csak feltételesen vállalta ezt a munkát, mivel jelölték őt alkotmánybírónak, viszont a parlament smeres többsége jelöltnek sem választotta meg.

Nem végleges még a beiktatási ünnepség programja és a meghívottak listája sem, Kiska még tárgyal erről a parlament hivatalával, amely az ünnepséget szervezi. „Szeretném, ha más lenne, mint az eddigi beiktatások, olyan embereket szeretnék a palotába hívni, akik általában nem jutnak el olyan helyre” - mondta a megválasztott elnök. A meghívottakról azonban nem akart többet elárulni. Egyelőre annyi biztos, hogy június 15-én, a Szlovák Filharmónia épületében, a Vigadóban lesz az ünnepség.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Iskolák és szabadidőközpontok: lesz miből rezsit fizetni?

Iskolák és szabadidőközpontok: lesz miből rezsit fizetni?

napraforgó sz

Az egekbe szökhet a tej ára?

Általános Egészségbiztosító, Dôvera, Union

Veszteséges mindhárom egészségbiztosító

SZÖRNYŰ: Betonpillérnek hajtott a 21 éves motoros, esélye sem volt túlélni az ütközést

SZÖRNYŰ: Betonpillérnek hajtott, esélye sem volt túlélni az ütközést a 27 éves férfinek

tűz k

Tűz ütött ki egy nagyfödémesi autómosóban, 60 ezer euróra becsülték a kárt

mérges dajkapók

Mérgező pók bukkant fel Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.