Közélet

Kiska egy magas kamatra kölcsönző pénzügyi szolgáltató társtulajdonosa

Pozsony | Andrej Kiska független köztársaságielnök-jelölt Csehországban egy olyan pénzügyi szolgáltató társtulajdonosa, amelyet a kereskedelmi felügyelet már többször megbírságolt.
TASR

2014. március 10. 15:49

A Pravda című baloldali napilap mai kiadása szerint a TGI Money nevű cég olyan kamatra ad kölcsönt, amelyet a szlovák bíróságok törvényellenesnek mondta ki. A cég – melynek Kiska a harmadát birtokolja, ingatlanvásárlásra is ad hitelt. Míg nyugati szomszédunknál a bankok ilyen célra 3 százalékos kamattal adnak hitelt, a TGI Money esetében a kamat 13 százalékra tehető, azaz az ügyfelek a banki kamat négyszeresét fizetik vissza – írja a Pravda, emlékeztetve, hogy Szlovákiában már a banki kamat kétszeresét is a jó erkölcsökbe ütközőnek nyilvánította a bíróság.
 
A TGI Money a Cseh Kereskedelmi Felügyelettől 30 ezer koronás (1098 euró) bírságot kapott, mivel nem tüntette fel az összes részletfizetési információt.
 
„Andrej Kiska semmit nem hallgatott el. Sosem titkolta, hogy cégei eladásának egy részét jótékonysági projektekre fordította, másik részét befekteti, és ezekből a befektetésekből nyeresége származik. A kereskedelmi társaságokról szóló információk Csehországban és Szlovákiában egyaránt hosszú ideje nyilvánosan elérhetők az internetes adatbázisokban” – reagált Kiska kampánystábja. 
Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?