Ismét több ezren tüntettek Szlovákia-szerte

Ismét több ezren tüntetnek Szlovákia-szerte

Folytatódott az ellenzéki Progresszív Szlovákia, KDH és az SaS szervezésében megvalósuló kormányellenes tüntetéssorozat.

21:57Dunaszerdahelyen közel 100-an tüntettek a kormány lépései ellen. A demonstrációt első alkalommal rendezték meg a városban

(já)

19:10 – Kassán a szervezők szerint nagyjából 8–10 ezren gyűltek össze a Fő utcai sétány végében található Alsó kapunál. A tömeg továbbra is a Fico-kormány lemondását követeli, és azt, hogy a Robert Fico korrupt ügyeiben érintett politikusok mondjanak le, mert Szlovákia egy demokratikus ország. „Nem akarunk Oroszország része lenni, mi Európa vagyunk!” – skandálták többször is egyhangúlag az egybegyűltek.

(nr)

Galéria

19:04 – A fővárosi tüntetésen Richard Sulík, az SaS vezetője név szerin felsorolta azokat a kormánypárti vezető politikusokat, köztük Vlček Eriket, a Hlas komáromi képviselőjét, akik szerinte erkölcsileg nem engedhetik meg maguknak, hogy a büntető törvénykönyv módosítása mellé álljanak.

(czg)

18:56 – A pozsonyi megmozduláson felszólalt Jozef Kuciak, a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak édesapja. Majd Richard Sulík, az SaS elnöke lépett a színpadra.

(czg)

18:47 – A Denník N arról ír, a szervezők arról tájékoztattak, hogy a fővárosi tüntetésen harmincezren lehetnek jelen.

18:43 – Érsekújvárban is tüntetnek, a város főterén mintegy 150-en gyűltek össze.

(száz)

18:43 – A fővárosi megmozdulásra sok kisgyermekes család is kijött. A tömeg szélén kisebb csoportok állnak babakocsikkal.

(czg)

18:36 – A pozsonyi demonstráción a tömeg gyakorlatilag megtöltötte az SzNF teret. A tüntetők a Kő tér széléig állnak.

(czg)

18:20 – A megmozdulásokat azért hívták össze, hogy a büntető törvénykönyvnek a kormány által tervezett módosítása ellen tiltakozzanak. A változás értelmében jelentősen csökkentenék a korrupcióért járó büntetéseket, de felszámolnák a korrupciót üldöző Különleges Ügyészséget is. A törvénymódosítást a koalíció gyorsított eljárásba utalta, a parlamentben már második olvasatban tárgyalják.

(czg)

18:13 – A fővárosi és a kassai tüntetést videókapcsolaton kötötték össze. A két város demonstrálói üdvözölték egymást.

(czg)

18:11 – Az ellenzéki SaS, Progresszív Szlovákia és KDH által összehívott fővárosi tüntetésen a tömeg egyebek mellett a „Ficót Oroszországba”, Peter Pellegrini (Hlas) házelnök kapcsán pedig a „csicska” jelszavakat skandálta. A megmozdulásra a szemerkélő eső ellenére több ezren jöttek el. A tömeg mérete az elmúlt hetek tüntetéseihez hasonló, akkor a pozsonyi SzNF téren húsz ezernél is többen tüntettek. A megmozdulás elején elhangzott, hogy a Pozsonyon kívül további 19 városban tartanak ellenzéki megmozdulást, további helyszíneken, köztük Dunaszerdahelyen pedig pártfüggetlen, polgári tiltakozást hívtak össze.

(czg)

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?