Közélet

Így reagált Danko a Bél Mátyás Egyetem vizsgálatának eredményére

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke tudomásul veszi a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem (UMB) Akadémiai Szenátusának különleges bizottsága által kiadott jelentést. Hangsúlyozta, hogy az egész szövegben egyszer sem szerepel a „plágium” szó. Danko megköszönte a bizottságnak, hogy nem hozott ellene tendenciózus ítéletet.
TASR

2019. január 11. 15:18

Frissítve
Andrej Danko - TASR-felvétel

„Értékelem, hogy a bizottság megállapította: a kisdoktori munkámmal kapcsolatos eljárás az akkor érvényes előírásokkal összhangban zajlott le, és hogy nem került sor semmilyen törvénysértésre. Az egész szövegben egyszer sem szerepel a plágium szó, melyet az ellenfeleim annyira szerettek volna látni. Nyilvánosan megköszönöm a bizottságnak és az UMB szenátusának, hogy nem engedtek a média és a politikusok nyomásának, és nem adtak ki ellenem tendenciózus ítéletet”

– jelentette ki Danko a pénteki sajtótájékoztatóján. 

A besztercebányai Bél Mátyás Egyetem Akadémiai Szenátusának különleges bizottsága, amelyet az egyetemen készült kisdoktori munkák plágiumgyanújának kivizsgálására hoztak létre, a szenátus pénteki ülésén megállapította, hogy a média által is tárgyalt két kisdoktori munka „tartalmaz olyan részeket, amelyeket a forrásmunkákhoz képest bizonyos mértékig átalakítottak, a munkák nagy része azonban nagymértékű egyezést mutat a forrásokkal, néhány helyen a tagolás, a fejezetek és alfejezetek is egyeznek.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?