Közélet

Híd: az Összefogás tovább forgácsolja a magyar szavazatokat

Pozsony | A Híd a mozgalom megalakítására szkeptikusan reagált. Debnár Klára a párt szóvivője arra emlékeztetett, pár hónap leforgása alatt ez már a második olyan politikai kezdeményezés, amely az alapítók szerint az összefogás érdekében valósul meg.
Czímer Gábor

2019. augusztus 30. 16:13

"A logika alapszabályait sem kell ismerni ahhoz, hogy lássuk, a két új párt valójában még jobban megosztja a szlovákiai magyar választókat. Még akkor is, ha ez utóbbi neve Összefogás" - nyilatkozta a szóvivő.

Aziránt is érdeklődtünk, mi a Híd álláspontja azzal kapcsolatban, hogy Nagy József a Paraméternek egy új választási párt létrehozásáról beszélt. Debnár szerint Nagy ezt a Híd Országos Tanácsán (OT) nem mondta el, hiszen nem vett részt azon.

"Nagy Józsefnek is volt lehetősége ahhoz, hogy saját véleményét elmondja, s erről, érvekkel alátámasztva az OT tagjait meggyőzze"

- nyilatkozta a szóvivő, és arra emlékeztetett, az MKP-val való koalíciót a testület 37:5 arányban utasította el.

"Aki a döntő többség véleményét nem képes elfogadni, nem csapatjátékos"

- tette hozzá Debnár. A szóvivő szerint a következő hónapokban is saját választóikkal szeretnének foglalkozni, nem más politikai erőkkel. Célkitűzéseiket a párt szeptember 14-i kongresszusán mutatják be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?