Ha nem teljesíti ezt a kötelezettséget, elveszítheti a nyugdíját!

nyugdíjas pénz

Ne feledkezzen el róla!

A nyugdíjasoknak kötelezően be kell jelenteniük a Szociális Biztosító felé a lakcímük megváltozását, mindezt a változást követő 8 napon belül. A lakcím alatt a biztosító azt a címet érti, amelyen a nyugdíjas tartózkodik. A lakhely megváltozását automatikusan átveszik a természetes személyek nyilvántartásából. Amennyiben a nyugdíjas nem tesz eleget ennek a kötelezettségnek, megvonhatják tőle a nyugdíját.

Az említett cím megváltozását háromféleképp jelentheti be. 1. Vagy ír egy nem hivatalos levelet a lakcímváltozásra vonatkozó kéréssel, és leadja valamelyik fiókban, 2. vagy elküldi a kérvényt a biztosító központi irodájába: Sociálna poisťovňa, ústredie, Ul. 29. augusta č. 8, 813 63 Bratislava 1.

A nyugdíjas a lakcímváltozás bejelentésére használhatja az eSchránka szolgáltatást vagy a biztosító honlapján található „Oznámenie zmien rozhodujúcich na poukazovanie dôchodkových dávok na účet v banke, zmenu adresy a iné zmeny” című nyomtatványt is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?