Közélet

Gátat szabnak a reklámfelületeknek

Pozsony | Második olvasatba került az a törvénymódosítási javaslat, amely a nagy reklámhordozókat és felületeket építménnyé minősíti.
TASR

2014. június 27. 14:07

Az óriásplakátok szabályzását célzó javaslattal pénteken foglalkozott a parlament. A törvénymódosítás az építkezési törvényt érinti. A Smer konyhájából származó javaslat szerint azon óriásplakátok is építménnyé minősülnének, amely nem csatlakoznak a földhöz, vagy ennek a feltételnek a megítélése vitássá vált. „Ezzel eltűnik a diszkrimináció a vállalkozók között, valamint szabályozva lesz a reklámfelületek tömeges megjelenése is.” – nyilatkozta Zmajkovičová, a Smer képviselője. A javaslat megszüntetné az utólagos engedélyek kiadását is reklámfelületekre.

Zmajkovičová a jelenlegi óriásplakátokat száműzné az utak mellől. Amennyiben a jogszabályozás érvénybe lépne, úgy 100 méteres távolságra kerülnének a plakátok az nemzetközi forgalmú utaknál, az autópályák és a gyorsforgalmi utak mentén. A jelenlegi építmények eltávolítására, amelyek ezen a távolságon belül helyezkednek el, két év állna rendelkezésre a törvénymódosítási javaslat elfogadásától számítva. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
bor

Már a borszaküzletek is kinyithattak

koronavírus

Egy nap alatt 210 új fertőzött és 11 áldozat Magyarországon

n

A NAKA őrizetbe vette a férfit, a fegyverrel fenyegette Matovičot

szepesség romatelep koronavírus

Öt szepességi romatelep mintegy 6000 lakója van karanténban

koronavírus

Koronavírus: ezekben a járásokban regisztrálták az új fertőzötteket szerdán

koronavírus rimaszombat

Koronavírus-teszt Rimaszombatban is

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.