Közélet

Fico: Kiska fizessen vissza egymilliót az államnak

Pozsony | Robert Fico kedden levélben szólította fel Andrej Kiska államfőt, hogy fizessen vissza az államnak 990 ezer eurót, amiért többször is az egyik kormánygéppel repült haza Poprádra. A levél tartalmazza az útiköltségről szóló számlát is. A kormányfő ezt kedden jelentette be a Robert Kaliňák belügyminiszter leváltására összehívott rendkívüli ülésen.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. december 5. 15:49

Robert Fico - TASR/AP-felvétel

A miniszterelnök szerint Kiska Kaliňák megszállottja.  "Pedig a parlament szólította fel a belügyminisztert, hogy tegye közzé a kormánygép útjairól szóló jelentést" - emlékeztetett Fico, aki még november közepén szólította fel az államfőt, hogy térítse az utazások összegét.
 
Fico állítja: az államfő magán jellegű utazásokra használta a kormánygépet. "Ha azt akarjuk, hogy rend legyen az országban, mindenki fizesse ki, amit magán célokra költött" - tette hozzá. 
 
Andrej Kiska reakciójában visszautasította, hogy részt vegyen Fico szánalmas játékában, melynek egyedüli célja, hogy elterelje a figyelmet Kaliňák újabb leváltási kísérletéről, akit állítása szerint már a párttársai is "ki nem állhatnak".

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek újabb tüntetésén

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?