Közélet
Pavla Holcová  - Képarchívum

Elvették a rendőrök a mobilját az oknyomozó újságírónak, akivel Kuciak a halála előtt dolgozott

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 16. 12:32

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) elvette a cseh oknyomozó újságíró, a Cseh Oknyomozó Újságírói Központ igazgatója, Pavla Holcová mobilját.

Holcová volt Ján Kuciak legközelebbi munkatársa, akivel az olasz maffia és a szlovákiai kormánypolitikusok közötti kapcsolatok feltárásán is dolgozott. Holcovát elmondása szerint nyolc órán keresztül hallgatták ki, ám azt nem magyarázták el neki, miért van szükségük a mobiltelefonjára a SIM kártyájával együtt – írja az aktuality.sk. A cseh újságíró nem árulta el a rendőröknek telefonja kódjait, a törvény által előírt újságírói titoktartásra hivatkozva. A sme.sk információi szerint a telefon elvételére a különleges ügyészség adott utasítást. A portál arra is felhívja a figyelmet, Holcová telefonjában számos érzékeny információt tárol, nem csak a Kuciak-gyilkossággal összefüggésben. (aktuality.sk, sme.sk)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk