Közélet

Dôvera: elég a tartozás felét kifizetni

Pozsony | Amnesztiát hirdet a Dôvera egészségbiztosító azon ügyfelei számára, akik ellen végrehajtási eljárás folyik a korábban elmaradt tartozásaik miatt.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2017. szeptember 8. 17:33

„Akik mostantól az idei év végéig befizetik a végrehajtás során követelt tartozás felét, azokkal szemben leállítjuk a végrehajtási eljárást, a fennmaradó összeget pedig később sem kell kifizetniük, vagyis tiszta lappal indulhatnak. Mivel a végrehajtók által már behajtás alatt álló tartozásokról van szó, a biztosító teljes mértékben átvállalja a végrehajtónak járó díj kifizetését is” – nyilatkozta Miroslava Tomašeková, a Dôvera pénzügyi igazgatója. Az amnesztiát a biztosító egyéni ügyfelei és a munkáltatók is igénybe vehetik.

Az amnesztia a biztosító nagyjából 54 ezer ügyfelét érinti, több mint 180 ezer végrehajtói eljárás folyik ellenük, és együttesen 72 millió euróval tartoznak. Azokról a végrehajtási eljárásokról van szó, amelyeket még 2015. december 31. előtt indítottak, és amelyeknél a tartozás meghaladja a 100 eurót. „Az amnesztiát nem kell külön kérni. Elég, ha az ügyfél az idei év végéig megtéríti a már említett összeget. Minden másról a biztosító gondoskodik” – tette hozzá Tomašeková. Vagyis ők veszik fel a kapcsolatot a végrehajtóval, hogy állítsa le a végrehajtást, és megtéríti a végrehajtói díjakat is. Akinek nincsenek egyéb tartozásai az egészségbiztosítóval szemben, újra jogosult lesz a Dôvera által kínált összes szolgáltatásra. A végrehajtás leállításáról az ügyfél az illetékes bíróságtól kap értesítést – megkapja a végrehajtást leállító határozatot,

A biztosító levélben értesíti az ügyfeleit az amnesztia részleteiről. Az ezzel kapcsolatos kérdéseiket a dlhy@dôvera.sk e-mail-címen és a 0850 850 850-es telefonszámon is feltehetik. „Az amnesztia során befolyó összeget szeretnénk visszaforgatni a biztosítóba, ezzel is javítva szolgáltatásaink minőségét” – állítja Martin Kultan, a Dôvera vezérigazgatója. A biztosító így akarja elérni, hogy a nehezen behajtható kinnlevőségeik egy része befolyjon a kasszájába. (SITA, TASR, mi)

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
turizmus

Rekordot döntött a hazai turisták száma

A vártnál gyengébb GDP-növekedés?

Elmarad a nagy zuhanás

Zuzana Čaputová

Čaputovát is aggodalommal tölti el az egyre romló járványügyi helyzet

koronavírus

Rekorsszámú fertőzött volt kedden, mutatjuk, hol

komáromi kórház

Megelőző óvintézkedéseket vezet be a komáromi kórház vezetése

koronavírus iskola

Gröhling: 18 iskolát zártak be eddig a koronavírus-járvány miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.