Közélet

Danko távozik a parlament éléről?

Pozsony | Andrej Danko (SNS) elismerte, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy lemondjon a házelnöki pozícióról. Eközben a besztercebányai Bél Mátyás Egyetemen az oktatók ötöde petíciót írt alá, melyben elítélik Danko ominózus diplomamunkájának titkosítását.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 15. 11:48

Andrej Danko - TASR-felvétel

Danko azért mondana le a házelnöki tisztségről, hogy a régiókat járva találkozhasson az emberekkel, illetve hogy megerősítse az SNS-t. Utódjaként Tibor Bernaťákot, az SNS-frakció jelenlegi elnökét tudná elképzelni. Az ellenzéki pártok vezetőivel, Igor Matovičcsal (OĽaNO), Richard Sulíkkal (SaS) és Boris Kollárral (Sme rodina) kizárta az együttműködést.

„Ha az emberek Szlovákiában egy Matovič-Sulík-Kollár kormányt választanának, én inkább politikai nyugdíjba vonulnék” – jelentette ki Danko a Plus jeden deň napilapnak adott interjúban.

Elismerte, hogy fontolgatja: távozik a parlament éléről. Ezt azzal indokolta, hogy a parlamenti választások előtt közelebb akarok kerülni az emberekhez, végig akarja járni a régiókat és erősebb mandátumot kérni a pártja számára a választóktól. „Ehhez időre van szükségem. Ebben a pozícióban nincs erre időm” – fejtette ki Danko, hozzátéve: a következő választásokon „történelmi sikert” akar elérni az SNS-szel.

2018. október 6. 12:11

Egyetemi intő Dankónak

Oktatók: hozzák nyilvánosságra Danko munkáját

Eközben a Bél Mátyás Egyetem 107 oktatója, köztük az egyetem volt rektora, Beáta Kosová aláírta azt a tiltakozó jegyzéket, mely elítéli Andrej Danko diplomamunkájának titkosítását. Ez az egyetemen tanító oktatók kb. ötödét jelenti.

Az egyetem jogi kara, ahol Danko a titulusát szerezte, nem csatlakozott az akcióhoz – írja a Denník N.

Andrej Danko továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a diplomamunkát, mellyel 2000-ben megszerezte a JUDr. titulust.

2018. október 10. 18:34

Danko: arccal a putyinizmus felé

Egyelőre nem akal indulni az elnökválasztáson

Danko arról is beszélt, hogy az SNS csak a Smer-SD után fogja bejelenteni a saját államfőjelöltjét. „Az SNS-nek joga van ahhoz, hogy releváns jelöltet indítson az első körben. A kérdés, hogy ezt átértékeljük-e, majd a második körben jön. Hogy koalícióban vagyunk, nem jelenti azt, hogy összeolvadtunk volna. Az SNS-nek megvannak a saját ambíciói a helyhatósági és az elnökválasztáson is. A koalíción belül nem egyeztünk meg egy egységes jelöltben, szabad kezet kaptunk. Az a fontos, hogy kit indít a Smer, ennek alapján fogunk dönteni” – fejtette ki Danko.

Hozzáfűzte: jelenleg nem fontolgatja, hogy ő maga indulna az elnökválasztáson. „Pártelnökként az SNS-szel akarok sikereket elérni a következő parlamenti választásokon. Nincs kristálygömböm, nem látom előre, mi fog történni. Nem vagyok hozzákötve egyetlen székhez sem, kész vagyok bármilyen döntést meghozni” - mondta Danko. Úgy véli, hogy azt, akit az SNS jelölni fog, a hazugságok és támadások „ágyútüze” várja. „Még nem döntöttük el, ki lesz az az agyaggalamb, akire reggeltől estig lőni fognak. Én nem szeretnék az lenni” – zárta a házelnök.

(TASR, dennikn)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?