Közélet

Danko: felszólítom a politikusokat, hogy céljuk a tartós béke megőrzése legyen

Pozsony | A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának elnöke, Andrej Danko (SNS) felszólítja a szlovák és az európai politikusokat, hogy a tartós béke megőrzését tekintsék céljuknak.
TASR

2018. április 4. 15:24

Andrej Danko
- TASR-felvétel

Ezt a parlament elnöke szerdán, a Pozsony felszabadításának 73. évfordulójára rendezett megemlékezésen és koszorúzáson mondta el a pozsonyi Slavín emlékműnél. 

Ma is folynak háborúk, és Danko szerint az emberiség nem akar tanulni a tragédiákból.

"Ezért mint nemzet elutasítunk minden olyan próbálkozást, ami a jó és a rossz közötti egyensúly megbontására irányul. A mi nemzetünk már megtapasztalta a háború borzalmait, ezért soha többé nem akarunk sem résztvevői, sem tanúi lenni a pusztításnak."

Hozzátette: Szlovákia nem vesz részt a hidegháború újraindításában vagy a gyűlöletkeltésben.
 

A kormányfő nem örül az újabb tüntetéseknek

2018. április 4. 14:54

A kormányfő nem örül az újabb tüntetéseknek

Danko szerint Szlovákia egy modern és demokratikus ország, melynek célja a béke megőrzése. "Természetes hidat képezhetünk a Nyugat és a Kelet között, ezért különösen érzékenyek vagyunk a jogtalanság bármely formájára. Többször voltunk a történelem során áldozatai." 

A világ politikai vezetőinek nyílt és baráti párbeszédet kellene folytatniuk, hogy a legutóbbi feszültségek a nagyhatalmak között diplomatikusan rendeződjenek. 

Danko véleménye az, hogy egy erős Oroszország nélkül nem lehetséges a világbéke.

"A szlovákok mindig Oroszország barátai voltak, és azok is maradnak."

Továbbá reményeit fejezte ki, hogy a Slavínon tervezett múzeum ügye jól halad, és hamarosan a második világháború végét bemutató kiállítást látogathatnak az érdeklődők. "Olyan múzeum lesz, amilyenhez hasonlót Szentpéterváron láttam."

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.