Közélet
- TASR-felvétel

Čižnár és Matečná a kelet-szlovákiai gazdák problémáiról tárgyalt

TASR

2018. május 16. 14:34

Pozsony | Gabriela Matečná (SNS-jelölt) földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter és Jaromír Čižnár főügyész kedden (május 15.) tartottak munkatalálkozót a kelet-szlovákiai gazdák problémáival kapcsolatban.

„A találkozó témája a kelet-szlovákiai gazdák problémái voltak, melyekkel a sajtó is foglalkozott. Čižnár főügyész már múlt héten jelezte, hogy foglalkozni fog ezekkel a felvetésekkel. A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter teljes együttműködést ígért a vizsgálat során, és hogy minden ehhez szükséges anyagot előteremt. A főügyész és az agrártárca rendszerszintű megoldásokat fog keresni arra, hogy a jövőben hogyan előzzék meg a problémákat” – közölte Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője. 

2018. május 10. 09:37

Rohadt a rendszer, az állam csődöt mondott – mondja a szlovák főügyész

Ezenkívül arra emlékeztetett, hogy mint azt a múlt heti sajtótájékoztatón már jelezték, a Főügyészség legalább 42 olyan bűnügyet megvizsgál, amelynek kárvallottjai az önállóan gazdálkodó földművesek. „A bűnügyek vizsgálati eredményeiről tájékoztatni fog a Főügyészség” – tette hozzá Predajňová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk