Közélet

Čaputová szerint Šefčovičnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy helyt álljon Brüsszelben

Pozsony | Az államfő szerint Maroš Šefčovič kellően felkészült és megvan a sok éves tapasztalata ahhoz, hogy helyt álljon az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős alelnökeként.
TASR

2019. szeptember 10. 15:30

- TASR-felvétel

Čaputová Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság leendő elnöke keddi döntésére reagált. Az államfő egyben gratulált Šefčovičnak, és sok sikert kívánt munkájához.

Maroš Šefčovič az újonnan megalakuló Európai Bizottság tagjaként a 2019-2024-es időszakban az intézményközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót fogja betölteni.

Šefčovič a témában még José Manuel Barroso bizottsági elnök ciklusa (2009–2014) idején szerzett tapasztalatokat. Egyik fő feladata az lesz, hogy fenntartsa a kapcsolatot az Európai Parlamenttel és az EU Tanácsával, valamint rendezze az esetlegesen felmerülő vitás kérdéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?