Közélet
- TASR

Bugárt nem lepte meg Žitňanská távozása

TASR

2018. szeptember 23. 16:03

Pozsony | Lucia Žitňanská távozásának ugyan nem örül, de számított rá Bugár Béla. A Híd elnöke ma a Markíza televízió Testre szabva című politikai vitaműsorában elmondta: az utóbbi időben számos olyan jel volt, ami arra utalt, hogy a volt igazságügyi miniszer elhagyja a kormánypártot.


„Amikor távozott a miniszteri posztról, azt mondta, hogy támogatni fogja azokat a lépéseket, amelyek szerepelnek a kormányprogramban” – mondta Bugár. A Híd elnöke rámutatott, már a múlt héten is néhány intézkedést nem szavazott meg. „Ez pedig azt jelenti, hogy a távozás csak idő kérdése volt” – tette hozzá Bugár.

„Egyelőre felesleges azon spekulálni, hogy az exminiszter melyik pártban folytatja pályafutását, annál is inkább, mivel már többször jelezte, hogy a ciklus végével távozni szeretne a politikai életből” – mondta Bugár vitapartnere, Veronika Remišová. Az OĽaNO vezetője azonban megerősítette, hogy ha Žitňanská meggondolná magát, és egy ellenzéki pártban folytatná munkáját, akkor az OĽaNO nyitott egy ilyen párbeszédre. Remišová szerint a volt igazságügyi miniszter volt a kormány leghitelesebb politikusa, ugyanakkor felrótta neki, hogy megszavazta a kormányprogramot, és hogy két éven át támogatta a kormány minden lépését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk