Közélet

Bugár: nem követeltük Danko lemondását, csak azt, hogy hozzon személyes döntést

Pozsony | A Híd ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem követeli Andrej Danko SNS-elnök, parlamenti elnök lemondását, Bugár Béla a neki küldött SMS-ben csak „személyi döntés” meghozatalára szólította fel.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 17. 14:03

TASR-felvétel

Ha azt akarnánk, hogy mondjon le a doktori munkájával kapcsolatos ügy miatt, akkor politikai felelősségvállalásra szólítottuk volna fel

 - magyarázta Bugár Béla pártelnök, és csodálkozását fejezte ki, amiért félreértették a szavait.

2018. november 17. 11:22

Bugár próbálta hívni Dankót, csak azután írt neki SMS-t, hogy mondjon le

A Híd ma azt is eldöntötte, hogy megszavazza a parlament rendkívüli ülésének programját, tehát terítékre kerülhet Andrej Danko doktori munkája. Az ellenzéki pártok indítványozták az ülést és Danko leváltását, de ahhoz nincs elegendő képviselőjük, hogy egyáltalán megszavazhassák egy ilyen vita megnyitását.

Bugárék azt még nem döntötték el, hogyan fognak szavazni az ülésen, erről később egyeztetnek. A pártelnök azt leszögezte: előrehozott választásokról szó sem lehet, bár kétségtelenül feszültség alakult ki a Híd és az SNS között. Emiatt is fog a jövő héten ülésezni a koalíciós tanács.

„Andrej Dankónak kell eldöntenie, hogy mit fog tenni, és azt meg is kell indokolnia. De ez az ő dolga, nem a kormánykoalícióé” - jelentette ki Bugár, és cáfolta, hogy a Híd hirtelen meghátrált az ügyben. „Nem, mi ugyanazt mondjuk elejétől fogva” - szögezte le. Azt még hozzátette, Dankónak többféle lehetősége is van, de részletekbe nem bocsátkozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Matovič nekiment a Tisztességes Szlovákiáért mozgalomnak

Tévhitek az ételmérgezésről

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

1,1 millió betegbiztosítási járadékot fizetett ki a Szociális Biztosító

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?