Közélet
Bugár Béla (Híd) és Peter Pellegrini (Smer-SD) a tegnap (március 19.) tartott sajtótájékoztatón - TASR-felvétel

Bugár egyelőre nem látja indokoltnak az előrehozott választásokat

TASR

2018. március 20. 14:24

Pozsony | Bugár Béla, a Most-Híd koalíciós párt elnöke egyelőre nem látja indokoltnak az előrehozott választásokat.

Emlékeztetett: 79 parlamenti képviselő egyértelmű támogatásáról biztosította az új kormányt. A további lépésekről a koalíciós partnerek délután egyeztetnek a Koalíciós Tanács ülésén. Bugár erről újságíróknak beszélt azután, hogy Andrej Kiska államfő nem nevezte ki az új kormányt a Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök-jelölt által javasolt összetételben, és új jelöltlistát kért.

Azzal összefüggésben, hogy az egyik problematikus jelölt Kiska számára állítólag Ifj. Jozef Ráž leendő belügyminiszter volt, Bugár hangsúlyozta, hogy a Most-Híd jóváhagyta Ráž jelölését. A pártelnöknek arról sincs tudomása, hogy az elnök számára problémát jelentett volna Richard Raši (Smer-SD) jelölése a beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettesi posztra, vagy Ján Richter (Smer-SD) maradása a munkaügyi tárca élén.    
 

2018. március 20. 11:50

Kiska nem hajlandó kinevezni a kormányt

"Mi nem a Marsról jöttünk, a valóságban élünk. Önök azt gondolják, hogy az elnök felhívott minket és elmondta, kivel van problémája? Nem. Ma mondott valamit, amiről a koalíció tárgyalni fog. Ha találunk megoldást, jelezni fogjuk"

– fogalmazott Bugár, hozzátéve: nem gondolja, hogy Kiska célja az lenne, hogy hivatalnokkormány alakuljon.

A Smer-SD képviselői eddig nem foglaltak állást Kiska döntésével kapcsolatban.

Andrej Kiska államfő kedden jelentette be, hogy nem nevezi ki az új kormányt olyan összetételben, ahogy azt Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök-jelölt javasolta. A leendő kormányfőnek Kiska tolmácsolta a konkrét kifogásait és felkérte, hogy péntekig (március 23.) javasoljon egy újabb jelöltlistát.

Önnek ajánljuk