Közélet
- TASR/AP-felvétel

Bugár: a Híd megerősödve jönne ki az előrehozott választásokból

SITA

2018. március 17. 15:00

Pozsony | Bugár Béla, a Híd elnöke a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy véleménye szerint a párt megerősödve jönne ki az előrehozott választásokból.

Bugár szerint a kormány lemondásához három érv vezetett. Az első, hogy kinek segítenének az előrehozott választások. A Smernek biztosan nem. A második, hogy milyen kormány jönne létre a felmérések szerint az előrehozott választások után. „Egy olyan kormány, melyben ott egy adócsaló. Vagy egy olyan ember, aki a maffiával tartja a kapcsolatot“ - mondta. A harmadik érvet Bugár szerint maga Kiska használta: nincs meg a 90 szavazat a választási időszak lerövidítéséhez.

2018. március 15. 15:32

Fico lemondott, és bejelentette, hogy marad

Bugár elmondta, hogy a Híd már egy hete nyomást gyakorolt Ficóra, hogy mondjon le, amit az eleinte kategorikusan elutasított. A Híd szerint Soros emlegetése és tüntetések szervezőinek gyanúsítgatása csak megosztja a társadalmat, ezért is szorgalmazták a miniszterelnök távozását.

Bugár arra is emlékeztetett, hogy a Híd volt az első párt amely a Kuciak-gyilkosság után Kaliňák lemondását kérte. Mikor kiderült, hogy a kormányhivatalban olyan emberek vannak, akik a maffiához köthetők, a Híd indítványozta az eltávolításukat. Végül Fico lemondását is elérték.

Jelenleg véleménye szerint nem a kormány rekonstrukciója zajlik, hanem egy új kormány áll fel, új miniszterelnökkel.

2018. március 17. 14:12

Gál Gábor szerint Pellegrini nem lesz Fico bábja

A Híd elnöke azt gondolja, hogy a pártja nyert volna az előrehozott választásokkal. Szerinte sokkal jobban végeztek volna, mint ahogy azt a felmérések mutatják.

„De ez a felelősségről szólt. Mi a fontosabb számomra, a párt, vagy az, amit az emberek éreznek, korrekciókat végezni és segíteni Szlovákiának? Ha a párt lenne az elsődleges, félretolnám az államérdeket. De ezt az ellenzék csinálja, nem mi.“

- mondta Bugár.

Önnek ajánljuk

2018. szeptember 15. 19:30

Hazai magyar beszélőviszony

2018. szeptember 13. 11:50

Kiskában bíznak a legtöbben

2018. szeptember 19. 19:48

A pénzügyőr megfutamodása

2018. szeptember 19. 17:21

Pénztudatos egyetemisták