Közélet

Bekeményít az adóhivatal

Pozsony | Az elmúlt időszakban, elsősorban az adórendszer elektronizációjával kapcsolatban őt ért sorozatos bírálatokat követően, bekeményített a központi adó- és vámhivatal: a vállalkozók jóval több és egyre szigorúbb ellenőrzésekre számíthatnak – legalábbis ez derül ki a központi adó- és vámhivatal által kiadott legfrissebb jelentésből.
Molnár Iván

2019. július 14. 08:00

Illusztrációs felvétel - TASR-felvétel

„Munkatársaink tavaly országszerte 7916 adóellenőrzést hajtottak végre, és 5469 esetben, vagyis a vizsgált adózók nagyjából 70 százalékánál tártak fel az adó befizetésével kapcsolatos hiányosságokat” – nyilatkozta Ivana Skokanová, a központi adó- és vámhivatal szóvivője. Ezzel szemben idén már az év első öt hónapjában csaknem 4 ezer adóellenőrzést, 4 ezer helyszíni vizsgálatot és 12 ezer szóbeli egyeztetést tudhattak maguk mögött az adóellenőrök. Ráadásul a tavalyi 70 százalék helyett idén már az esetek 75 százalékánál találtak valamilyen hiányosságot.

„Az ellenőreink hatékonysága évről évre nő” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Skokanová, aki szerint csak az idei év első öt hónapjában 300 millió eurónyi adócsalásra derítettek fényt. Az idei legnagyobb fogásuknak az a cég számít, amely több mint 40 millió euróval próbálta megrövidíteni az államot azzal, hogy „elfelejtette” beszámítani az adóalapjába a nyereség egy részét. Skokanová szerint azonban ez még csak a kezdet, hiszen az adóhivatalok munkatársai most is 6367 ellenőrzésen dolgoznak. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?