Közélet

Az SaS bizalmi szavazással kötné össze a kórházreformról szóló voksolást

Az SaS ellenzéki párt azt akarja, hogy az egyik legnagyobb kórházreformról szóló szavazást kössék össze a kormánnyal szembeni bizalmi szavazással. A párt ezt az alkotmány 114-es cikkelyére hivatkozva kéri. Ahhoz, hogy az alkotmánytörvény formájában benyújtott reformot elfogadja az SZK Nemzeti Tanácsa, legalább 90 képviselő támogató szavazatára lesz szükség. Az SaS első olvasatban támogatni fogja a javaslatot.
TASR

2019. július 17. 16:00

Richard Sulík - TASR-felvétel

Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter kedden jelentette be, hogy a kórházreformot tartalmazó javaslatot alkotmánytörvény formájában fogja előterjeszteni. Jana Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság tagja szerint ez egy gyáva és felelőtlen politikai lépés. Ha ugyanis a reformot alkotmánytörvényként fogadnák el, annak minden módosításához háromötödös többségre lenne szükség.  

Richard Sulík, az SaS elnöke szerint Kalavská hagyta, hogy Fico manipulálja őt. Úgy véli, a Smer-SD elnöke valójában semmiféle kórházreformot nem akar, mert nagyon jól tudja, ez milyen politikai kockázatokkal járna.

Kalavská kedden kijelentette: azt akarja, hogy a tervezett változtatás a lehető legszélesebb politikai támogatást élvezze, ezért alkotmánytörvény formájában terjeszti elő a reformot. A javaslatot a következő kormányülésen fogja bemutatni, amelyre augusztus 21-én kerül sor. A koalíciós és az ellenzéki pártok képviselőit felszólította, hogy támogassák az utóbbi évek egyik legnagyobb egészségügyi reformját. Ennek érdekében tárgyalni készül az egyes politikai pártok képviselőivel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?