Közélet

Az SaS a Gorilla-ügy hangfelvételeinek a nyilvánosságra hozását követeli

Pozsony | Az SaS azt követeli a rendőrségtől és a speciális ügyészségtől, hogy hozzák nyilvánosságra azokat a hangfelvételeket, amelyeket Marian Kočner vállalkozó széfében találtak. A párt szerint így nem lehetne zsarolni a Gorilla-ügy közvetlen érintettjeit.
TASR

2018. december 5. 16:34

„Követelésünk a Dušan Kováčik speciális ügyészbe vetett bizalmunkon alapul, ti. hogy ki akarja vizsgálni az ügynökrendszernek és a korrupciónak ezt a nem mindennapi ügyét” – közölte Richard Sulík, az SaS elnöke.

Ľubomír Galko, az SaS alelnöke szerint az eset kivizsgálása egyrészt közérdek, másrészt pedig állambiztonsági érdek, mivel az ügy érintettjei között lehetnek egykori vagy jelenlegi tisztségviselők, magas beosztású hivatalnokok és közismert vállalkozók is.

„A hangfelvétel nyilvánosságra hozásával nem lehetne a Gorilla-ügy érintettjeit zsarolni, hiszen a lefoglalt hangfelvételnek másolatai is létezhetnek” – tette hozzá Alojz Baránik parlamenti képviselő.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) kedden (december 4.) megerősítette, hogy a Marian K. házaiban tartott házkutatások a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos nyomozással függöttek össze. Tekintve, hogy a nyomozás még folyamatban van, a további lépésekről és a Gorilla-ügyről az ÚŠP egyelőre nem akart nyilatkozni.       

A Denník N napilap információi szerint a rendőrök a házkutatás során egy USB-kulcsot találtak a ház széfjében, amelyen – mint kiderült - a Gorilla-ügyhöz kapcsolódó hangfelvételek vannak. Marek Gajdoš, a Gorilla-ügyet vizsgáló nyomozócsoport volt vezetője elmondta, hogy a hangfelvételeket valószínűleg nem lehet majd bizonyítékként felhasználni. Ha ezeket mégis fel lehetne használni, az nagy előrelépést jelentene a nyomozásban, mert akár vádemelést is indítványozhatnának a bizonyítékok alapján.

2018. december 4. 18:50

Megvan a Gorilla-hangfelvétel
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés tejet, ám egyre több sajtot fogyasztunk

Szeptemberben jön az emeletes RegioJet

Brexit: Csődeljárás elé néz Jamie Oliver étteremhálózata

A világbajnok pilóták is megemlékeztek Niki Laudáról

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

Nyomozás indult a helytelenül elvégzett transzfúzió ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?