Közélet

Az SaS a Gorilla-ügy hangfelvételeinek a nyilvánosságra hozását követeli

Pozsony | Az SaS azt követeli a rendőrségtől és a speciális ügyészségtől, hogy hozzák nyilvánosságra azokat a hangfelvételeket, amelyeket Marian Kočner vállalkozó széfében találtak. A párt szerint így nem lehetne zsarolni a Gorilla-ügy közvetlen érintettjeit.
TASR

2018. december 5. 16:34

„Követelésünk a Dušan Kováčik speciális ügyészbe vetett bizalmunkon alapul, ti. hogy ki akarja vizsgálni az ügynökrendszernek és a korrupciónak ezt a nem mindennapi ügyét” – közölte Richard Sulík, az SaS elnöke.

Ľubomír Galko, az SaS alelnöke szerint az eset kivizsgálása egyrészt közérdek, másrészt pedig állambiztonsági érdek, mivel az ügy érintettjei között lehetnek egykori vagy jelenlegi tisztségviselők, magas beosztású hivatalnokok és közismert vállalkozók is.

„A hangfelvétel nyilvánosságra hozásával nem lehetne a Gorilla-ügy érintettjeit zsarolni, hiszen a lefoglalt hangfelvételnek másolatai is létezhetnek” – tette hozzá Alojz Baránik parlamenti képviselő.

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) kedden (december 4.) megerősítette, hogy a Marian K. házaiban tartott házkutatások a Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával kapcsolatos nyomozással függöttek össze. Tekintve, hogy a nyomozás még folyamatban van, a további lépésekről és a Gorilla-ügyről az ÚŠP egyelőre nem akart nyilatkozni.       

A Denník N napilap információi szerint a rendőrök a házkutatás során egy USB-kulcsot találtak a ház széfjében, amelyen – mint kiderült - a Gorilla-ügyhöz kapcsolódó hangfelvételek vannak. Marek Gajdoš, a Gorilla-ügyet vizsgáló nyomozócsoport volt vezetője elmondta, hogy a hangfelvételeket valószínűleg nem lehet majd bizonyítékként felhasználni. Ha ezeket mégis fel lehetne használni, az nagy előrelépést jelentene a nyomozásban, mert akár vádemelést is indítványozhatnának a bizonyítékok alapján.

2018. december 4. 18:50

Megvan a Gorilla-hangfelvétel
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

A szomszédos házakat is megrázta a robbanás Nyitra mellett

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?