Közélet
- Németi Róbert felvétele

Az OLAF megkezdte a nyomozást az EU-s agrártámogatási csalások ügyében

TASR

2018. április 20. 08:53

Brüsszel/Pozsony | A brüsszeli székhelyű Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) csütörtökön bejelentette, hogy elkezdte a nyomozást az uniós agrártámogatásokkal való állítólagos visszaélésekkel kapcsolatban, amelyekre a februárban meggyilkolt szlovák újságíró, Ján Kuciak mutatott rá. Erről a Politico c. hetilap internetes kiadása tájékoztatott.

Kuciak utolsó cikkeiben, melyeket halála után jelentettek meg, az olasz maffia, a szlovák politikusok és az uniós mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos csalások összefüggéseiről írt. Az újságírót és jegyesét február 21-én lőtték le a nagymácsédi családi házukban, a Galántai járásban.

„Megerősíthetjük, hogy az előzetes információk vizsgálata után az OLAF megkezdte a nyomozást az EU-s agrártámogatásokkal való lehetséges visszaélések ügyében” – közölte nyilatkozatában a hivatal szóvivője.
 

2018. április 19. 16:57

Hat kezdeményezés fogott össze két hónappal a Kuciak-gyilkosság után

„A nyomozás azokkal az ügyekkel függ össze, amelyekről nemrég szereztek tudomást Ján Kuciak oknyomozó újságíró munkájának köszönhetően” – tette hozzá a szóvivő. 

Kuciak az Aktuality.sk szlovák hírportálnál dolgozott. Ennek résztulajdonosa az Axel Springer nevű német társaság, amely a brüsszeli székhelyű POLITICO Europe c. hetilap résztulajdonosa is egyben. 

Önnek ajánljuk