Közélet

Az ellenzék előrehozott választásokat akar

Pozsony | Az ellenzéki SaS, az OĽaNO, és a Sme rodina nyilvánvalóvá tették Andrej Kiska köztársasági elnök beszéde után, hogy előrehozott választásokat szeretnének.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 4. 17:36

Richard Sulík börtönbe küldené Ficót - SITA/AP-felvétel

Richard Sulík, az SaS elnöke üdvözölte, hogy Kiska végre bekapcsolódott a politikai válság megoldásába. Örömmel találkozik vele, hogy megvitassák az ország jövőjét illető kérdéseket, de már most nyilvánvalóvá tette, hogy pártja az előrehozott választásokat támogatja.

Veronika Remišová (OĽaNO) szerint a társadalomnak új kezdetre van szüksége, mert ez a kormány nem képes megfelelően irányítani az országot.

Boris Kollár, a Smer rodina vezetője azt nyilatkozta, hogy az ő pártja is az előrehozott választásokat tartja a leginkább elfogadhatónak, mivel nem hiszi, hogy Fico képes lenne megreformálni a pártját.

 

2018. március 4. 16:17

Kiska: súlyos válságban az ország, az előrehozott választás lehet a megoldás

Miroslav Beblavý parlamenti képviselő úgy véli, hogy Szlovákia keresztúthoz érkezett: „vagy együtt megmentjük az országot, vagy az elindul a többi becsődölt demokrácia útján“ - írta. Beblavý parlamenten kívül pártja, a SPOLU Kaliňák és Fico távozását követeli, akár az előrehozott választások vagy a hivatalnoki kormány árán is.

A KDH kijelentette, hogy nagyra értékelik Andrej Kiska mai szavait. A párt szerint Robert Ficónak és Robert Kaliňáknak távoznia kell a politikából és egy nélkülük felálló ideiglenes kormánynak kell elvezetnie Szlovákiát az előrehozott választásokig.

(SITA, TASR)

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?