Az élelmiszeripar képviselői figyelmeztetnek: Ha ezt elfogadják, veszélybe kerülhet Szlovákia élelmiszerellátása

d

Az élelmiszeripari vállalatok felszólították a képviselőket, hogy ne támogassák a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek exportjának korlátozását. Szerintük az áru szabad mozgását akadályozó szabályozás bevezetése komoly kockázatot jelent egy olyan ország számára, amely függ az élelmiszerimporttól.

 

Az élelmiszeripar képviselői aggódnak az élelmiszerekről szóló törvénymódosítás további változtatásai miatt, amelyek korlátozhatják egyes mezőgazdasági termékek és élelmiszerek kivitelét, mindezt Szlovákia élelmiszerellátásának biztonsága érdekében.

Nem értünk egyet azzal, hogy az vállalkozói környezetet érintő ilyen fontos intézkedéseket az érdekeltekkel való előzetes egyeztetés nélkül fogadjanak el.” - közölte Daniel Poturnay, a Szlovák Élelmiszeripari Kamara elnöke, hozzátette, nem tudják ellenőrizni, hogy az élelmiszerellátás biztonságának fenntartását célzó alternatív lehetőségek alaposan megfontolták-e.

Jozef Rebro, a Szlovákiai Olajnövény-termesztők Szövetségének elnöke felszólította a politikusokat, hogy ne akadályozzák a termelésük exportját, mivel a „meggondolatlan állami beavatkozás” szerinte negatív hatással lehet a hazai mezőgazdászok versenyképességére.

Hangsúlyozta, hogy az export korlátozását más ország is megismételheti Szlovákia mintájára. „Csak akkor fogunk csodálkozni, hogy miért hiányoznak a boltjainkból azok az élelmiszerek, amelyeket nem tudunk elegendő mennyiségben előállítani itthon, és kénytelenek vagyunk importálni” - mutatott rá Rebro a módosítás másik lehetséges negatív hatására.

Milyen negatív hatásai lehetnek még a módosításnak? Válasz a galériában!

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?