A többség szerint nem a lényegi kérdésekkel foglalkoznak a pártok a kampányban

valasztas 2023 kampany

Az emberek többsége a saját életkörülményeinek javítása szempontjából nem tartja fontosnak azokat a témákat, amelyekkel a pártok a választási kampányban foglalkoznak. A megkérdezettek 88 százaléka vélekedik így. Az új kormánytól pedig azt várják, legyen képes megoldani az emberek valós problémáit, egyúttal mutasson példát az embereknek a kulturáltság és a tisztességes viselkedés terén – derült ki a Hogy vagy, Szlovákia? elnevezésű felméréssorozat legutóbbi közvélemény-kutatásából.

A felmérés tartósan azt mutatja, hogy az emberek az egészségügy állapotát, a bíróságok függetlenségét, a korrupció elleni harcot és az infláció következményeinek kezelését tartják a legfontosabbnak, amit meg kell oldania az új kormánynak. 70 százalékuk szerint az egészségügy az első számú prioritás. Ugyanakkor csak a válaszadók 30 százaléka mondta, hogy részletesen, vagy alapjában véve jól ismeri annak a pártnak az egészségügyi programját, amelyre szavazni fog.  

A válaszadók 76 százaléka várja, hogy az új kormány képes lesz megoldani az életkörülményekkel kapcsolatos valódi problémákat. További elvárás az új kormánnyal szemben, hogy intelligens, művelt, feddhetetlen miniszterekből álljon, és tisztességesen kormányozzon.

A felmérést augusztus 30-a szeptember 6-a között végezték 1000 megkérdezett bevonásával. A közvélemény-kutatás az MNFORCE közvélemény-kutató szervezet, a Seesame kommunikációs ügynökség, a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézete és a Szlovák Tudományos Akadémia Társadalmi Kommunikációkutatási Intézete közös felméréssorozatának része.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?