Közélet

A pedagógusszövetség idén is díjazta a legjobb pedagógusokat

A pedagógusszövetség a hétvégén tartotta volna a Szlovákiai Magyar Pedagógusok 26. Országos Találkozóját Rozsnyón. Bár a szakmai konferencia a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt, a hazai pedagógusok munkáját ennek ellenére értékelte a szövetség.
Ibos Emese

2020. április 5. 14:00

Felvidéki magyar pedagógus dí
Kép: SZMPSZ

A koronavírus-járvány miatt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) hagyományos, több évtizede folyamatosan megrendezésre kerülő országos találkozója idén nem valósulhatott meg. Elmaradtak azok a szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetések, melyek minden évben szerves részét képezték a háromnapos találkozónak. A tapasztalatcsere, a szakmai viták, az ötletelések és a problémák megoldása mellett baráti találkozók helyszíne volt minden évben Rozsnyó történelmi városházának épülete, ahová az ország minden részéről és rendre határon túlról is érkeztek szakemberek. Mindezek ellenére a pedagógusszövetség idén sem feledkezett meg azokról, akik a hazai magyar oktatásban példaértékűen tevékenykednek.

„Jó néhány éve a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének legrangosabb elismerése az a díj, amellyel az átlagon felüli teljesítményt nyújtó pedagógusainkat becsülik meg. Rendre a rozsnyói pedagógustalálkozó volt a színhelye a felemelő ünnepségnek, mely méltó keretet adott a díjátadásnak.

Ez így is volt kerek huszonöt emlékezetes alkalommal. Az idén ez megváltozott, világunk fölött most sötét felhők kavarognak. Fenyegetőek, félelmetesek, barátságtalanok. Fönt a fekete felhő, lent azonban sarjad a vetés a határban, harsan a fű a talpunk alatt, és nem üres már a fecskefészek sem – az élet élni akar. A körülöttünk nyíló virágoknak még gyenge a szára, a lágy szellőben is hajladoznak, de színükkel, illatukkal, bámulatos harmóniájukkal örömet hoznak a szívünkbe. A természet nem adja meg magát. Mi sem adjuk meg magunkat. Átlagon felül teljesítő pedagógusaink bőven akadnak, megtaláljuk a módját annak, hogy ország-világ értesüljön arról, hogy kiket tisztelhetünk élen álló példaként. Szóljanak tehát nekik a köszönet szavai, kollégáktól, szülőktől, gyerekektől, tőlünk, mindenkitől, aki elismeri, hogy mindennapi teendőjük nem munka, hanem mesterség, hivatás, életpálya. Nem ismernek munkaidőt, viszont magukban hordják a gyermeki lélekkel való azonosulás képességét, ami ugyanolyan fontos, mint a tudás szilárdsága és az egyéniség ereje.

A jó tanító tudja, hogy milyen a jó iskola: olyan, ahová szívesen jár pedagógus, szülő, gyermek, hiszen tanít, nevel, van humora…és játszani is enged. Jó egészséget, fölöttünk kék eget, derűt, fényeket kívánunk minden díjazottnak!” - szól Fekete Irén, az SZMPSZ köszöntője.

Felvidéki magyar pedagógus díj:
Pelle István, Katona Mihály Alapiskola Búcs, Kováts József Alapiskola, Bátorkeszi


A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért díj:
Berczik Erzsébet, Dobó István Alapiskola, Nagyszelmenc

Kecső Csolti Veronika, Bátkai Alapiskola

Kovács Tünde, Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Komárom

Pedagógus életpálya díj:
Lendvay Tibor, Pongrácz Lajos Alapiskola, Ipolyság

Liszka Éva, Czuczor Gergely Alapiskola, Érsekújvár

Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért díj:
Korintus László, Dernői Magyar Tannyelvű Alapiskola

Tímár Lívia, Alapiskola és Óvoda, Pozsonypüspöki

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért díj:

a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség
a CSEMADOK, Bárdos Gyula elnök
a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Huszár László igazgató

Óvodapedagógusok részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért díj:
Berky Angelika, Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda, Pered

Vágvölgyi Erika, Óvoda, Zádielska 4, Kassa

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Az MKP saját embereit ültetné a megüresedő székekre ⋌(Somogyi Tibor felvétele)

Matovič nyit az MKP felé? Megkezdődött a harc a járási hivatalok elnöki posztjaiért

Nyitra megye: hétfőtől az autóbuszok ismét az iskolai tanítási idő szerint közlekednek

Nyitra megye: hétfőtől az autóbuszok ismét az iskolai tanítási idő szerint közlekednek

Nagymegyer

Nagymegyer 27 ezer euróért rendelt szájvédő maszkokat

Marek Krajčí

Krajčí megjutalmazná azokat az orvosokat, akik dolgoztak a járvány idején

Igor Matovič

Matovič és Babiš jövő hét szerdán találkozik Prágában

Andrej Plenković

Horvátország teljesen megnyitja határait több uniós ország előtt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.