Közélet

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

A Basternák-gyilkosság ügyében razziázott a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Alena Zs. sofőrjét és a meggyilkolt ógyallai polgármester, Basternák László politikai kihívóját is őrizetbe vették.
Czímer Gábor

2019. január 23. 12:29

Frissítve
Vladimír Mosnár (Kép: TV Markíza)

A bűnügyi rendőrség ma hajnalban Nyitra, Nagyszombat és Pozsony megyékben csapott le. Hat személyt vettek őrizetbe, illetve házkutatásokat is tartottak. A nyilvánosságra hozott rendőrségi felvételeken az látszik, hogy Pozsony és Nyitra városában is letartóztatások történtek. A NAKA elfogta Vladimír Mosnárt, a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Alena Zs. ismerősét és sofőrjét. A férfi bevallotta, több alkalommal pénzt kölcsönöztek egymásnak.

Az akció összefügg a néhai ógyallai MKP-s polgármester, Basternák László 2010-es meggyilkolásával. Mosnárt korábban tanúként hallgattak ki az ügyben. A TV Markíza információi szerint a férfi rövid ideig kapcsolatban állt Basternák gyilkosával, Štefan Kaluzzal. Kaluzt azóta elítélték, jelenleg 25 éves fegyház-büntetését tölti.

A razzia során őrizetbe vették Roman Ostružlíkot, aki 2010-ben Basternák ellenfeleként indult az önkormányzati választásokon. Ostružlík a Híd színeiben szállt versenybe a polgármesteri posztért. Alena Zs. a kampány során Ostružlíkot segítette, ahogy a Kuciak-gyilkosság másik gyanúsítottja A. Zoltán is.

Ostružlík idén ősszel az aktuality portálnak elismerte, hogy a Alena Zs. és A. Zoltán több ezer eurónyi mosószerrel és plakátjai nyomtatásával is támogatta a kampányát. Alena Zs. legalább egy alkalommal személyesen is részt vett a kampányrendezvényén.

Ostružlík, miután sikertelen volt a 2010 őszi választásokon, elköltözött a városból. Információink szerint a férfi jelenleg Andód (Andovce, Érsekújvári járás) községben él.

Alena Zs-t és A. Zoltánt közvetlenül Basternák 2010-es meggyilkolása után tanúként hallgatta ki a rendőrség. A JOJ Televízió információi szerint a nyomozóhatóság Alena Zs-t azzal is gyanúsítja, hogy a nő rendelte meg Basternák meggyilkolását.

Basternák ellen egyébként háromszor kíséreltek meg merényletet elkövetni. Az első kettő sikertelen kísérlet után a harmadik alkalommal Kaluz egy vadászpuskával végezte ki Basternákot a saját háza előtt.

2019. január 23. 09:40

GALÉRIA: Nyugat-Szlovákiában razziázott a NAKA, hat személyt vettek őrizetbe
Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

A győzelem küszöbén állva

Veterán versenyző, új motivációval

GALÉRIA: Ezek voltak a legjobb transzparensek a tegnapi tüntetéseken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?