188 tanítási nap vár a diákokra az idei tanévben

188 tanítási nap vár a diákokra az idei tanévben
Pozsony |

<p>Hivatalosan szeptember 1-én veszi kezdetét a 2016/2017-es tanév. A gyakorlatban azonban idén a diákok csak hétfőn, azaz szeptember 5-én mennek iskolába. Kardinális módosításokkal nem kell számolni ebben a tanévben sem.</p>

A tanévnyitók és a tankönyvek kiosztása után beindul a tanítás. A nyári szünetben szolgálatot teljesítő nagyszülők és hozzátartozók fellélegezhetnek végre. Az iskolásoknak sem kell elkeseredniük, hiszen már szeptember 15-én megpihenhetnek, államünnep miatt ez lesz az első szünnap a tanévben, mely csütörtökre esik.

Az alap és a középiskolás diákokra idén összesen 188 tanítási nap vár. A hétvégéket és a nyári szünetet leszámítva öt szabadnapjuk lesz az ünnepek miatt és 24 szünetnapjuk, melyek közül 5 ünnepnapra esik. Az őszi szünet október utolsó napjaiban lesz. Mindenszentek után november 2-án térnek vissza az iskolapadokba. Az őszi után a kb. kéthetes karácsonyi szünetnek örülhetnek az iskolások, mely december 23-tól január 5-ig tart. Január 6. viszont ünnep és utána hétvége jön, ezért csak január 9-én kezdődik a tanítás. Február harmadikán egy napot pihenhetnek a tanulók a bizonyítványosztás után. Február második felében az egyhetes tavaszi szünet következik, mely már hagyományosan megyékre lebontva három különböző időpontban lesz. A két hónapos nyári vakációt már csak az április közepére eső húsvéti szünet előzi meg.

MÉREGDRÁGA AZ ISKOLAKEZDÉS

Az iskoláknak és a diákoknak nem kell kardinális módosításokra készülniük. Az oktatási minisztérium továbbra is folyósítani kívánja a sítanfolyamokra és a természetiskolákra szánt 150, illetve 100 eurós állami támogatást. A tárca állítása szerint a tavalyihoz hasonlóan idén is a tanárok választhatják ki az általuk legmegfelelőbbnek tartott angol tankönyvet, a tárca fedezi annak költségét. Az iskolák tehát idén sem kérhetnek pénzt az angol tankönyvekért a szülőktől. Novemberben néhány kiválasztott iskolában tesztelik majd az ötödikes diákokat, tudni szeretnék milyen tudásszinttel érkeztek a felső tagozatra. A kilencedikes diákok országos Tesztelése április 5-én kezdődik. Magyar nyelvből, szlovák nyelvből és matematikából mérik fel a végzős alapiskolások tudását. Csak azokra a kilencedikesekre nem vár felvételi vizsga, akik az országos Tesztelésen minden tantárgyból legalább 90 százalékos eredményt érnek el. Az írásbeli érettségi vizsgákra március 13-ig készülhetnek fel a diákok, vizsgázni 14. és 17. között fognak. A szóbeli érettségi vizsgák időpontját május 22. és június 9. közé tűzte ki a minisztérium. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!