1700 rab nem szavaz

Pozsony |

<p>Március első szombatja 8643 elítéltet és 1473 vizsgálati fogságban levőt ér a rácsok mögött. Közülük mintegy1700-an nem érvényesíthetik a választójogukat, ebből 96 vizsgálati fogságban levő, és 1548 elítélt.&nbsp;</p>

A parlamenti választásokon nem szavazhatnak a fiatalkorúak, a külföldiek, a cselekvőképességüktől megfosztottak, és a különösen súlyos bűncselekmények miatt elítéltek.   „A parlamenti választásokon azok a vizsgálati fogságban levők szavazhatnak, akik szlovák állampolgárok, március 5-éig betöltötték a 18 életévüket, és a szavazati joguk nincs korlátozva” – foglalta össze Andrián Baláž, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának hivatalvezetője. Aki nem minősített, különösen súlyos bűncselekmény miatt lett elítélve, az kérheti az állandó lakhelye szerint illetékes önkormányzatot, hogy állítson ki a részére szavazói igazolványt. Ha a rabnak nincs pénze a postaköltség fedezésére, a börtön állja azt. A börtönben mozgóurnás szavazásra van mód. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?