Újra szondys diák nyerte a váci szónokversenyt!

Szondy György Gimnázium
Ipolyság |

A Madách-szónokversenyben idén Fagyas Veronika, az ipolysági Szondy György Gimnázium harmadikos diákja vitte el a pálmát.

Fagyas Veronika

A Váci Madách Imre Gimnázium kilencedik alkalommal – a járványhelyzetre való tekintettel online formában – rendezte meg a Madách-szónokversenyt 2021. április 28-án.

A verseny célja a középiskolás diákok számára lehetőséget adni arra, hogy szónoki tehetségüket gyakorolják és bemutassák.

A téma aktuális volt: „Okoskütyük” vagy a nyomtatott könyvek? Felválthatja-e a digitális adathordozók használata a nyomtatott könyvek népszerűségét? A diákoknak három percben kellett kifejteni a véleményüket.

A megmérettetésen a váci középiskolák, valamint az ipolysági Szondy György Gimnázium diákjai vettek részt. Összesen 11 középiskolás rétor, köztük ketten szondysok: Fagyas Veronika és Hajdú Ferenc Bence.

Hajdú Ferenc Bence

A zsűri neves szakemberekből állt, tagja volt többek között dr. Bóna Judit, az ELTE BTK Fonetikai Tanszékének docense és Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, az ELTE tanára is.

A IX. Madách-szónokversenyt Fagyas Veronika, az ipolysági Szondy György Gimnázium harmadikos diákja nyerte. Az elsős Hajdú Ferenc Bence pedig az 5. helyen végzett. A diákokat Tóth Tibor tanár úr készítette fel a szónokversenyre.

Igazán büszkék lehetünk ipolysági diákjainkra, mert bebizonyították, hogy szónoklásban (is) maguk mögött hagyják a neves magyarországi középiskolák tanulóit. Gratulálunk! (TT)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!