Hoppá

VIDEÓ: Különleges autóval ment a hercegi pár a lagzira

London | Az esküvő után a windsori kastélyban készült a fogadásra Harry herceg és Meghan Markle, ahonnan egy különleges autóval távoztak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 20. 17:00

- TASR-felvétel

Szombaton, magyar idő szerint nem sokkal 13 óra után megtörtént az, amire a világ már hetek-hónapok óta várt: Harry herceg és Meghan Markle végre kimondták a boldogító igent. A hercegi esküvőt a világ minden táján nagy figyelem kísérte, a helyszínen pedig több tízezren éltették az ifjú párt.

A hivatalos közvetítés a királyi körmenettel zárult, a közösségi oldalakon azonban tovább lehetett követni az eseményt. Például azt is, ahogyan Harry és Meghan a Windsor kastélyból elindulnak a Károly herceg által adott fogadásra. Mindezt pedig egy különleges autóval tették meg.

A kocsi természetesen egy Jaguar, ám nem akármilyen Jaguar. Egész pontosan egy E-Type Zero, amely egyelőre csak koncepció formájában létezik. Az autót 2017 szeptemberében mutatták be: egy 1968-as E-Type átalakított változatáról van szó, amelyből kikerült a belső égésű motor, a helyét pedig az akkumulátor és az elektromotorok vették át. Vagyis egy elektromos autóról van szó.

A kocsiban egy 40 kWh-s akkumulátorcsomag biztosítja a körülbelül 272 km megtételéhez elegendő elektromos áramot. A Roadster egyébként 5,5 másodperc alaatt tenné meg a 0-100 km/h-s sprintet. Ez utóbbi képességét persze nem próbálták ki, az mindenesetre ismét csak beszédes, hogy egy ilyen járművet választottak maguknak – még akkor is, ha csak rövid távolságot kellett vele megtenni.

(Forrás: HVG)

2018. május 20. 14:08

GALÉRIA: Charlotte hercegnő fütyül a protokollra, szerencsére
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Bajnokok Ligája a tévében

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?