Hoppá

Környezettudatosabban élnek az internetezők

Pozsony | Az aktívan internetező szlovákok háromnegyede, és a csehek 85 százaléka hallott már arról, hogy a műanyaghulladékok ellepik az óceánokat, tengereket. Ennek is köszönhető, hogy e csoport sokkal aktívabb a szelektív hulladékgyűjtésben – derül ki a Nielsen Admosphere felméréséből.
SITA

2018. augusztus 26. 18:43


A megkérdezett szlovákiaiak csupán 4 százaléka mondta azt, hogy nem alkalmazza a szelektív hulladékgyűjtést, a cseheknél ez az arány még alacsonyabb, csak két százalék. Például a szlovákiaiak fele állította azt, hogy az üzletbe mindig saját bevásárlótáskát visz, gyakrabban választanak olyan termékeket, amelynek környezetbarát a csomagolása, vagy olyat, amelyet nem is csomagolnak, hanem kimérnek.

A megkérdezettek 95 százaléka külön gyűjti a műanyag hulladékot, 90 százaléka a papírt, és az üveget is szelektálják. Magas az aránya azoknak is, akik az elektronikai hulladékot is az arra megfelelő kukába dobja.

A felmérést a 15 évnél idősebb, aktív internetezők körében végezék.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

Törékeny lelkű tinik az összeomlás szélén

Illegális bevándorlókat fogtak Párkányban

Videón, ahogy két kamion frontálisan ütközik Kecskemétnél

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Meggyilkoltak egy 38 éves nőt Rimaszombatban, a feltételezett elkövető is meghalt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?