Hoppá

Halála előtt gyilkos csapdákat helyezett el haragosainál egy német tájépítész

Rajnavidék-Pfalz tartomány | Egy halott kertész-tájépítész haragosait keresi a német rendőrség Rajnavidék-Pfalz tartomány egy vidékén, mivel attól tartanak, hogy a férfi halála előtt gyilkos csapdákat helyezett el olyanoknál, akikkel üzleti vagy személyes konfliktusban állt, írja az MTI.
MTI

2019. március 7. 10:45

A halál utáni bosszúhadjáratnak már áldozatul esett egy orvos, egy anya és lánya pedig megsebesült.

Az 59 éves Bernhard Graumannt március 1-jére virradóra találták holtan mehlingeni otthonában, meg nem erősített sajtóértesülések szerint öngyilkos lett. Ugyanaznap Enkenbach-Alsenborn településen egy 64 éves férfi életét kioltotta egy álcázott pokolgép, amelyet felvett a földről rendelőjének bejárata előtt. Vasárnap a 10 kilométerrel odébb fekvő Otterbergben történt szokatlan és rejtélyes incidens: felrobbant a fatüzelésű kályhában egy darab tűzifa, amelyet előzőleg valaki robbanóanyaggal itatott át. A "merényletben" egy 37 éves nő és négyéves lánya sebesült meg súlyosan, de nem életveszélyesen.

Az illetékes rendőrség azt gyanítja, hogy a bombát és a preparált tűzifát a hirtelen haragúként ismert kertész csempészte halála előtt célpontjai otthonába, mivel mindkét ház lakóival rossz viszonyban volt üzleti vagy személyes problémák miatt, és attól tartanak, hogy hasonló csapdákat rejthetett el másoknál is. A rendőrség ezért mindazok jelentkezését sürgősen várja, akik a Kaiserslauterntől északkeletre fekvő településeken konfliktusban álltak a tájépítésszel.

A külön erre a célra hétfőn létrehozott forróvonalon szerdáig több mint 60 hívás érkezett, de eddig senkinél sem találtak bombát. Ennek ellenére a rendőrség továbbra is óvatosságra inti mindazokat, akik kapcsolatban álltak a kertésszel.

Graumann otthonában lőport és egyéb olyan tárgyakat találtak, amelyek fegyver vagy bomba készítésére alkalmasak. A férfi egy hagyományőrző egyesületnek lőporral működő puskákat és egyéb pirotechnikai eszközöket fabrikált, a jelek szerint mindezt legálisan.  

A boncolás eredménye még nincs meg, de egy rendőr szerint a tájépítész megmérgezhette magát.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Még tárgyalnak az alkotmánybíró-jelöltekről

Marco Rossi edzői pályafutása legfontosabb meccsére készül

Adótúlfizetés visszaigénylése

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Diákok adóbevallása

Szlovákia–Magyarország a tv-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?