Elhunyt Rédly Elemér pápai prelátus

Rédly Elemér
Győr |

Életének 88., papi szolgálatának 64. évében  február 22-én a győri kórházban elhunyt dr. Rédly Elemér pápai prelátus. Győrben szentelték pappá 1958. június 15-én.  

Veres András győri megyéspüspök tudatta az Egyházmegye papsága nevében  a Győri Székeskáptalan éneklőkanonokja, főiskolai teológiai tanárának halálhírét.  Rédly Elemér atya Budapesten született 1934. november 6-án,  Győrben szentelték pappá, aktív éveiben több helyen is szolgált Győr-Moson-Sopron megyében.  Segédlelkészként szolgált 1964-tól 1967-ig Gyömörén, 1967-tól 1971-ig Csorna-Jézus Szíve Plébánián, 1971-1977 között a győri Kármelhegyi Boldogasszony lelkészségen. Plébános volt Vértesszőlősön, Oroszlányban, 1992-től tíz éven át pedig Soproni Városplébánián, majd Győr-Szabadhegyen szolgált. Hosszú ideig volt titkára, majd igazgatója az Országos Hitoktatási Bizottságnak, 1980-ban teológiai doktori címet, 1997-ben PhD doktorátust szerzett. 

1984-ben megszervezte a Győri Hitoktató Képző Tanfolyamot. Volt a Papnevelő Intézet rektora, a győri Orsolyita-templom igazgatója, tanár a Győri Hittudományi Főiskolán. 2003-2014 között a hittanár szakot is igazgatta. Papi karrierjének állomásai voltak, amikor esperesként tevékenykedett,  1992-ben lett pápai prelátus, 2003-ban székesegyházi kanonok, 2013-tól a Győri Székeskáptalan éneklőkanonokja volt. Igazgatta a Győr Egyházmegyei Papi Otthont is.  

Több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként 2002-ben a Szent Gellért-díj arany fokozatával tüntették ki. 2008-ban Győr Megyei Jogú Város Szent László érem díjjal ismerte el. A kommunista diktatúra során elviselt üldöztetésért pedig 2011-ben megkapta a Parma fidei díjat. 

Temetése március 3-án, csütörtökön, a 11 órakor bemutatott szentmise után lesz a Győri Székesegyházban. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?